Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pripojte sa k nám na nezabudnuteľnú pivnú cestu v malebnom historickom centre Banskej Štiavnice

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Canva)

Objavujte chuť mesta! Nultý ročník Štiavnicej pivnej cesty sa uskutoční 11.5 2024. Po zakúpení lístkov budete mať možnosť prejsť desať rôznych prevádzok a ochutnať v každej z nich jedinečné pivo. Po absolvovaní všetkých desiatich prevádzok na Vás čaká titul "Majster pitia piva" a certifikát ako odmena za vašu ochotu objavovať jedinečné pivné kúty mesta. Cieľom akcie je, aby každý účastník navštívil každú zapojenú prevádzku, prešiel sa mestom Banská Štiavnica a nadýchal sa čerstvého vzduchu pri spoločnom objavovaní miestnych klenotov.

Pripojte sa k nám
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Štiavnická pivná cesta)
Pripojte sa k nám
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Štiavnická pivná cesta)

Vstupenky na Predpredaj.sk.

Zúčastnené prevádzky:
1. Trotuar cafe
2. Jašterice
3. Archanjel cafe bar
4. Ruin Bar
5. Svätá Barborka
6. Hotel Glaus
7. Botanický dvor
8. Art Cafe
9. Hotel Salamander
10. Pražovňa Industry Music Pub.  

Pridajte sa k nám a užite si deň plný objavovania a spoločného potešenia z pivnej kultúry!

Prečo ste sa rozhodli organizovať festival tohto typu?

V Banskej Štiavnici fungujú rôzne vínne cesty a degustácie, ktoré sú už roky zaužívané a veľmi radi navštevované ľudmi z rôznych kútov Slovenska. Ich jedinečnosť spočíva v tom, že človek objaví nové zákutia a krásy Banskej Štiavnice, rôzne štôlne či pivnice a oddegustuje vína od lokálnych, ale aj iných vinárov.

Takže ste sa inšpirovali týmito vínnymi festivalmi?

Áno, taktiež ich veľmi radi navštevujeme a podporujeme, dokonca sa konajú zastávky aj v našich priestoroch. Avšak, nie všetci obľubujú vína a preto nás mrzelo, že ich takého krásne podujatia nelákajú. Myslíme si, že existuje aj veľká skupina milovníkov piva, preto sme sa rozhodli vyskúšať urobiť takýto mini festival aj pre nich.

Kto stojí za týmto podujatím?

Naše občianske združenie OZ Štiavnica BS vzniklo z iniciatívy rozširovať sezónu v Banskej Štiavnici aj mimo leta. Preto chceme vymýšľať a organizovať podujatia aj v jarných, zimných a jesenných mesiacoch. Taktiež by sme radi oslovili aj domácich. Našim cieľom nieje zarábať na týchto podujatiach, ale oživiť mesto. Preto je aj cena za festival nastavená len na náklady akcie.

Ako ste stavali program tejto pivnej cesty?

Oslovili sme viaceré podniky v Banskej Štiavnici. Nečakali sme tak pozitívnu reakciu. Dokonca sme museli niektoré aj bohužiaľ odmietnuť, pretože sa nám už nezmestili do programu. Taktiež sme oslovili pivovary, od tých lokálnych až po svetové. Bude to rôznorodé čomu sa veľmi tešíme. Účastník bude môcť na konci cesty zahlasovať za najlepší výčap. Ak sa tento nultý ročník podarí, radi by sme na jeseň aj u nás pripravili niečo v štýle Októberfestu, ktorý sa všade vo svete teší veľkej popularite.

Sú nejaké zvláštne pravidlá tejto cesty?

Áno, účastník sa môže zapojiť kedykoľvek v priebehu dňa. Prvá zastávka je Trotuar cafe kde vymení lístok za výbavu na pivnú cestu. Poradie prevádzok je ľubovolné. Takisto ani čas nehrá rolu za koľko danú cestu absolvujete, nieje to pivný maratón. Na každej zastávke bude rôzny program, pochutiny k pivu, či iné špeciality. Hladný ani smädný určite nikto neostane. Medaila a certifikát po absolvovaní budú odovdzané v Ruin bare. Medailu a certifikát dostanú tí, ktorí dostanú pečiatku z každej prevádzky. Po skončení cesty sme si pre zúčastnených pripravili afterparty a to v Ruinbare a v Pražovni.

V závere by sme sa chceli poďakovať všetkým zapojeným prevádzkam za podporu a sme radi, že sa môžme takto spájať. Tešíme sa na všetkých zúčastnených!

Pripojte sa k nám
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Štiavnická pivná cesta)

Vstupenky na Predpredaj.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu