Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vulkanické vína sú na Slovensku hitom, spoznajte ich ešte dnes

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Világi Winery)

Na Slovensku sa môžeme pochváliť TOP vínom svetovej kvality. Vyznačuje sa celoročným prísunom slnečných dní, teroirrom na území troch riek a jedinečnou vulkanickou mineralitou, vďaka ktorej sa o ňom zvykne hovoriť, že sa rodí na láve. Zoznámte sa s jedinečným príbehom vín butikového vinárstva Világi Winery.

Štrnásť tichých vín radov Terroir selection a Modern balance, tri druhy sviežich a elegantných perlivých a šumivých vín, viac ako dvadsať nezávislých Wine shopov predávajúcich vína Világi Winery a viac ako desať distribútorov vína z produkcie tohto butikového vinárstva u nás aj za hranicami Slovenska svedčia o kvalite a zaujímavom príbehu, ktorý sa za vínami s jedinečnou vulkanickou mineralitou ukrýva.

Nápad oživiť tradíciu vinohradníctva a vinárstva v obci Chľaba sa zrodil pred niekoľkými rokmi, kedy na mieste dnešných vinohradníckych honov stáli len rozľahlé opustené plochy susediace s listnatými lesmi. Pod povrchom sa však už vtedy odohrávali príbehy, ktoré dnes ožívajú v každom dúšku vín pochádzajúcich z tohto butikového vinárstva. Vyrábajú ich tu s úctou k starým vinárskym tradíciám a na základe najnovších odborných poznatkov. Od roku 2015, kedy bol vinohrad založený, bolo do sveta vyslaných niekoľko výnimočných ročníkov vín.

Vulkanické vína sú na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Világi Winery)

V tom víne je láva!

Vulkanická pôda obohatená o miocénové usadeniny a andezit sopečného pôvodu, ale aj fakty za ktorými sa ukrýva pestovanie hrozna s organickým princípom, ručný zber hrozna v plnej zrelosti a zrenie hrozna v dubových sudoch dávajú týmto vínam široké spektrum plných chutí a veľký potenciál každej jednej odrode.

Vulkanické vína sú na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Világi Winery)

Archívna záležitosť vs. každodenná konzumácia

Vína z butikového vinárstva Világi Winery nesú označenia Modern balance a Terroir selection a svojimi senzorickými vlastnosťami sa prihovárajú najnáročnejšej klientele. Rad Terroir selection sa odporúča milovníkom vín, ktorí obľubujú plnú a komplexnú chuť a vyhľadávajú vína s archívnym potenciálom. Vína radu Modern balance majú ľahší svieži charakter a prinášajú výnimočný zážitok na každodennú konzumáciu kvalitného vína.

Vulkanické vína sú na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Világi Winery)

Poznáte z prominentných večierkov

Výnimočnosť vín nesúcich odkaz vulkanického pôvodu podčiarkujú degustácie a mnohé luxusné eventy, na ktorých sa s podávaním vín Világi Winery možno stretnúť. Vždy sa na nich nalieva výber navrhnutý profesionálnym someliérom tak, aby bol ukážkou vín z oboch radov butikového vinárstva. Tieto vína možno spoznať aj na riadených degustáciách priamo v butikovom vinárstve a vychutnať ich tak v očarujúcom prostredí vulkanických kopcov pohoria Burda s výhľadmi na majestátny Dunaj. Samozrejme, kto chce, môže si víno - samostatne alebo formou degustačných balíčkov - objednať rovno domov.


Viac sa dočítate na webových stránkach vinárstva www.vilagiwinery.sk.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu