Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Majstrovstvá sveta v stredne dlhom triatlone a premiérový ročník The Collins Cup pritiahli do Šamorína najväčšie triatlonové hviezdy

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: PTO media portal)

Uplynulý víkend sa niesol v znamení jednej z najvýznamnejších športových udalostí triatlonu, na ktorej sa zúčastnilo takmer 1000 účastníkov. Prestížne podujatie The Championship si nenechalo ujsť množstvo športovcov z celého sveta. Historicky prvý The Collins Cup ovládol sobotu. Pričom zúčastniť sa na tak významných pretekov a reprezentovať svoj kontinent znamená pre športovcov obrovskú česť.

Významné preteky The Championship sa aj tento rok na Slovensku uskutočnili už tradične v areáli x-bionic® sphere, kde sa stretla triatlonová špička. Triatlonová konkurencia je obrovská. Počet súťažiacich aj kvalita pretekov stúpa z roka na rok vyššie aj vďaka podmienkam, ktoré ponúka športový areál. Nielen Slovensko malo v pretekoch zastúpenie. Zasúťažiť si prišli športovci z celého sveta.

Víťazom The Championship, majstrovstiev sveta predstavovala objem 1,9 km plávania v Dunaji, 90 km jazdy na bicykli na rýchlostnej ceste R7 a 21,1 km behu.

Majstrom sveta v strednom triatlone organizácie Challenge sa stal Florian Angert. V mužskej kategórii viedol väčšinu pretekov. Na druhom mieste finišoval Magnus Ditlev a bronz bral Frederik Funk,.

Medzi ženami vyhrala Lucy Hall, ktorá dominovala od začiatku do konca  pretekov. Z druhého miesta sa tešila Sara Perez Sala a tretia skončila Haley Chura.

Historicky prvý The Collins Cup získali Európania

V rámci víkendových pretekov sa konal aj premiérový ročník The Collins Cup. Po ročnom odklade sa v sobotu uskutočnil úplne nový pretekársky formát. Celú akciu v stredu odštartovalo slávnostné zahájenie za účasti najväčších hviezd svetového triatlonu súčasnosti i histórie. Podujatie bolo navyše vysielané celosvetovému publiku vo viac ako 100 krajinách, vo viac ako 20 jazykových mutáciách.

Multifunkčný voľnočasový rezort si pripravil pre súťažiacich trať s objemami 2 km plávanie, 80 km cyklistika a 18 km beh, na ktorej sa proti sebe postavili tímy najlepších európskych, medzinárodných a amerických profesionálnych triatlonistov sveta.

Každý z tímov viedli 2 kapitáni, pričom meno každého jedného predstavuje veľkú športovú hviezdu. Tím Európy viedli Normann Stadler s Natashou Badmann, tím USA Mark Allen a Karen Smyers a tím Internationals Simon Whitfield a Lisa Bentley. Ich úlohou bolo vybrať správne mená do trojíc a vyladiť taktiku pre preteky, ktoré sa dosť líšili od klasických hromadných.

Európania dominovali v polovici súbojov čím si zaistili výhru s celkovým počtom získaných bodov 42,5. Tri body za výhru v trojici plus body za náskok pred súpermi v cieli.

USA mali v konečnom hodnotení 31,5 bodov. „Zvyšok sveta“ získal 25,5 bodu a odniesol si tak cenu The Broken Spokes Trophy.

Hľadať medzi 36 účastníkmi tých najlepších, to by asi zhadzovalo úroveň zúčastnených. Jedinečné výkony bolo totiž vidieť počas celého závodu, kde bolo cíti pravú atmosféru svetového podujatia.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu