Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Jedinečná prehliadka obrannej techniky v Inchebe: obrnené vozidlá, vzducholoď aj obľúbené dynamické ukážky

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Incheba)

Bratislavská Incheba sa už onedlho stane centrom najmodernejšej obrannej techniky. IDEB, ktorý patrí k najvýznamnejším podujatiam v oblasti obrany v stredoeurópskom regióne, od stredy 25. augusta ukáže nielen to, kam sa za uplynulé obdobie posunul vývoj, ale prinesie aj dynamické ukážky plné akčnosti a sily.

V Inchebe sa počas troch dní predstavia výrobcovia a predajcovia obranných technológií zo 16 krajín. Ich portfólio je široké a zahŕňa vojenskú techniku, systémy obranného priemyslu, komunikačné, monitorovacie a anténne systémy, drony, delostreleckú a tankovú muníciu; obrnené a robotické vozidlá, hasiace technológie, výstroj a výzbroj ozbrojených zložiek a ďalšie policajné a vojenské produkty.

IDEB predstaví aj niekoľko noviniek a zaujímavých exponátov.

Spoločnosť Lockheed Martin, ktorá je zároveň partnerom IDEBu, prostredníctvom simulátora a zmenšeniny modelu priblíži najnovšiu a najpokročilejšiu stíhačku F-16 Fighting Falcon. Spoločnosť Zetor Engineering Slovakia do Incheby prináša prvú a druhú generáciu obrnených taktických vozidiel 4×4 Zetor Gerlach.

Zetor 4x4 Gerlach
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Incheba)

Tatra Defence Slovakia predvedie vozidlo 4x4 Patriot II a robotické vozidlo Agema; Tatra Trucks prináša terénne nákladné vozidlo Tatra Tactic 6x6. Patria Group ukáže obrnené bojové vozidlo AMVXp. Jednou z noviniek IDEBu je tiež nová verzia bezpilotnej vzducholode SILWA 2.0 od Aliter Technologies. Vzducholoď poskytuje unikátne možnosti bezhlučného a dlhodobého pozorovania a prieskumu vrátane pohybu nad husto zastavanými oblasťami, a je tak ideálnym prostriedkom pri riešení krízových udalostí civilného aj  vojenského charakteru.

Aliter Silwa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Incheba)

Okrem prehliadky technológií budú tradične prichystané aj dynamické ukážky, v rámci ktorých sa počas všetkých troch dní v Inchebe predstaví veliteľstvo síl pre špeciálne operácie s novou technikou ako štvorkolky či vrtuľník. Chýbať nebudú ani ukážky zásahu vojenskej polície, ktoré sú tradične obľúbenou súčasťou programu. Harmonogram dynamických ukážok bude k dispozícii na webovej stránke Incheby.

Dynamické ukážky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Incheba)

Vstupenky na IDEB sú dostupné aj online na Predpredaj.sk.

Návštevníci, ktorí majú záujem iba o prehliadku obrannej techniky v exteriéri a o dynamické ukážky, budú môcť zavítať do areálu Incheby vo štvrtok 26.8. a v piatok 27.8. od 13:00. Vstupné bude v tomto prípade vo výške symbolického jedného eura.

Jedinečná prehliadka obrannej techniky
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Incheba)

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu