Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hry v DPOH: o slovenčine s Michalom Hvoreckým a Sajfom

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: K. Kubalová, archív BKIS)

Tretí diel obľúbenej diskusnej talkshow - Hry v DPOH, z dielne Bratislavského kultúrneho a informačného strediska, sa bude niesť v znamení nášho rodného jazyka – slovenčiny. Pozvanie moderátorky Zuzany Kovačič Hanzelovej tentokrát prijali: spisovateľ Michal Hvorecký a moderátor Matej „Sajfa“ Cifra.

„Slovo má úžasnú moc, dokáže zmeniť svet,“ hovorí Michal Hvorecký.  Nielen pre hostí, ale aj pre samotnú moderátorku Zuzanu Kovačič Hanzelovú je slovenčina pracovným nástrojom. Spisovateľ Michal Hvorecký a moderátor Matej „Sajfa“ Cifra, inak vyštudovaný učiteľ slovenčiny a angličtiny porozprávajú, ktoré „prešľapy“ v rodnom jazyku im najviac prekážajú, čo pre nich slovenský jazyk znamená a prečo sa rozhodli pre jeho štúdium. Diváci sa dozvedia, aké knihy obaja hostia čítajú, či môže byť jazyk zbraňou a ako dobre poznáme svoj rodný jazyk. Prečo si Michal Hvorecký často kúpi knihu v elektronickej aj v tlačenej verzii? Ako inšpirujú svoje deti k čítaniu a ako rozpoznáme zlý preklad kníh? Odpovede na tieto otázky a ešte omnoho viac o vzťahu k slovu a ku knihám sa dozviete už 16. mája v tretej časti talkshow Hry v DPOH

Pozvanie prijala aj kapela Modré hory, ktorá je známa spojením hudby, poézie a hry so slovami.

Hry v DPOH: o
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: BKIS)

Podporiť kultúru a umelcov môžete dobrovoľným vstupným do 21.05.2021 cez Predpredaj.sk.

Tretí diel Hier v DPOH si môžete pozrieť v premiére už 16. mája o 19.00 na Facebooku Divadla P. O. Hviezdoslava, hlavného mesta Bratislava a mediálneho partnera - Denníka N.

Záznam z prvého a druhého dielu novej diskusnej talkshow Hry v DPOH si môžete pozrieť tu:

1. diel relácie: Hry v DPOH #1 umelecká výchova

2. diel relácie Hry v DPOH #2 prírodoveda

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu