Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Pripomínať SNP je márne? Autori projektu Moje povstanie spúšťajú zbierku

PR článok Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: mojepovstanie.sk)

Možnosť stať sa súčasťou významného umeleckého diela sa nevyskytuje každý deň. Teraz sa však taká šanca objavila. Autori úspešného filmového projektu Moje povstanie, ktorý vzniká pri príležitosti 75. výročia Slovenského národného povstania, sa obracajú na verejnosť s neobvyklou výzvou.

Filmári len pred pár dňami ohlásili ukončenie nakrúcania 6 poviedok, ktoré budú tvoriť druhé pokračovanie projektu Moje povstanie. Ich nadšenie však schladilo rozhodnutie Audiovizuálneho fondu SR (AVF), ktorý zamietol žiadosť tvorcov o finančný príspevok.

Pripomínať SNP je márne?
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: mojepovstanie.sk)

„Súčasní mladí ľudia nevedia o našej nedávnej, či vzdialenejšej minulosti a nielen o našej, takmer nič a aj tento projekt bez sprievodného elementu sa mi zdá marný,“ znie jedno zo zdôvodnení zamietnutia dotácie zo strany Audiovizuálneho fondu.

„Rozhodnutie fondu nám výrazne skomplikovalo situáciu. Rešpektujeme ho, ale s argumentami v odôvodnení nesúhlasíme. Podľa nás nie je márne pripomínať si odkaz SNP, ani nie je zbytočné približovať ho mladšej generácii,“ povedal Martin  Marko z producentskej spoločnosti MW Promotion.

Chýbajúce financie chcú teraz tvorcovia získať verejnou zbierkou, pre jej účely už zriadili aj transparentný účet (link).

Pripomínať SNP je márne?
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: mojepovstanie.sk)

„Obraciame sa teraz priamo na ľudí, aby nám pomohli a prispeli vo finančnej zbierke. Časť chýbajúcich prostriedkov sa nám podarilo ušetriť resp. získať z iných zdrojov. Stále však potrebujeme okolo 40 tisíc eur na dokončenie diela vo vysokej a profesionálnej kvalite,“ vysvetľuje Marko myšlienku zbierky medzi fanúšikmi projektu a podporovateľmi myšlienky na propagáciu hrdinov SNP.

Predstavitelia všetkých hlavných postáv účinkujú v projekte bez nároku na honorár – ide o mladej generácii dobre známe tváre (speváci a hudobníci Katarína Knechtová, Mária Čírová, Michal „Ego“ Straka, moderátor Matej „Sajfa“ Cifra, youtuber Daniel „GoGo“ Štrauch), ale aj herecké stálice a legendy (Zuzana Kronerová, Stanislav Štepka, Ján Koleník, Ján Jackuliak).

Pripomínať SNP je márne?
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: mojepovstanie.sk)

„Osobne za producenta diela aj zakladateľov zbierky garantujem, že každé jedno prijaté euro využijeme na pokrytie produkcie série Moje Povstanie 2. Všetky pohyby bude možné sledovať na transparentnom účte!“ sľubuje Marko.

Poslať možno ľubovoľnú sumu, príspevky v hodnote 40 eur a viac odmenia darčekom - tričkom s logom Moje Povstanie 2. Podrobnosti o nakrúcaní aj histórii projektu sú na stránke www.mojepovstanie.sk.

Pripomínať SNP je márne?
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: mojepovstanie.sk)

Pásmo príbehov hrdinstva obyčajných ľudí režiséra Juraja Štepku a scenáristu Petra Rajčáka odvysiela RTVS v auguste 2019 pri príležitosti 75. výročia Slovenského národného povstania.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu