Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Pomôžeme aj vašim deťom pochopiť hodnotu peňazí

PR článok Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: OTP READY )

Vedia vaše deti koľko stojí rožok, maslo, mlieko? Koľko zaplatíte v domácnosti za teplú vodu alebo elektrinu? Čo všetko je potrebné platiť každý mesiac z výplaty? Ako vyzerá faktúra za telefón alebo internet? Nemajú ani tušenia, však.

Práve preto sme zriadili OTP READY Nadáciu, aby sa deti naučili správne hospodáriť s peniazmi, pochopili základné ekonomické súvislosti a osvojili si praktické skúsenosti potrebné pre každodenný život. Nadácia sa venuje  finančnému vzdelávaniu detí a študentov na základných a stredných školách, ktoré v učebných osnovách škôl chýba. Veríme totiž, že finančná gramotnosť vyrastajúcej generácie  je kľúčom k ich úspešnému životu v dospelosti.

Pre deti a žiakov sú školenia príjemným vybočením zo školského stereotypu, preto sa na tieto hodiny tešia. Na našich kurzoch sa veľa hrajú, rozprávajú a súťažia. Na jednoduchých príkladoch a paralelách vedia aj tí najmenší pochopiť cenu peňazí, naučia sa s nimi rozumne hospodáriť.

Jeden z našich žiakov po kurze povedal „Teraz už viem, koľko stoja veci okolo mňa, čo všetko potrebujeme doma a prečo maminka musí byť tak dlho v práci. Ten nový mobil už nechcem.“

OTP READY Nadácia robí školenia finančnej gramotnosti od roku 2015 nielen v slovenskom jazyku, ale aj v školách s vyučovacím jazykom maďarským, v posunkovom jazyku a tiež pre žiakov s rôznymi typmi postihnutia. Lektori nadácie už navštívili viac ako 200 škôl a školení sa zúčastnilo takmer 10 000 žiakov. Pre sociálne znevýhodnené skupiny žiakov organizujeme aj bezplatné školenie spojené s celodňovým výletom do nášho školiaceho centra v Trnave.

Činnosť OTP READY Nadácie je finančne podporovaná z príspevkov OTP Banky a prostriedkov Európskej únie v rámci projektu Interreg.

Aj škola, ktorú navštevuje vaše dieťa, sa môže prihlásiť do programu finančného vzdelávania. Aby sme však mohli tieto kurzy rozšíriť ešte na väčší počet škôl, privítali by sme váš príspevok vo výške 2% z vašich daní.

Podrobné informácie ako darovať 2% z daní pre OTP READY Nadáciu nájdete na stránke www.otpreadynadacia.sk v časti Podporte nás.

Nenechajte svoje 2% prepadnúť a venujte ich na dobrú vec.

Ďakujeme.

 

- reklamná správa - 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu