Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záhada okolo chlapčeka (7) na FOTO: Po útoku v Nice skončil v kóme, nik sa k nemu nehlásil

Chlapcova totožnosť bola dlho záhadou. Zobraziť galériu (2)
Chlapcova totožnosť bola dlho záhadou. (Zdroj: Twitter)

NICE - Predstavitelia francúzskeho mesta Nice nakoniec zistili totožnosť zraneného sedemročného chlapca v kóme, ktorého fotografia sa šírila v sociálnych médiách, keďže bezprostredne po minulotýždňovom útoku nákladným autom na promenáde sa k dieťaťu neprihlásili žiadni príbuzní.

Hovorkyňa detskej nemocnice Lenval v Nice, Stéphanie Simpsonová, uviedla dnes pre tlačovú agentúru AP, že chlapec je Rumun a v Nice bol na návšteve spolu s rodičmi, ktorí sú stále nezvestní.Chlapcova stará matka pricestovala v sobotu z Nemecka, aby ho identifikovala. Príbuzný v Nice predtým nahlásil nezvestnosť rodiny.

Chlapec sa nachádza medzi šiestimi deťmi, ktoré sú po útoku zo 14. júla stále hospitalizované, povedala hovorkyňa nemocnice. Dodala, že chlapec je stále napojený na dýchací prístroj a ešte nepodstúpil operáciu. Simpsonová vyhlásila: "Ešte je nádej, že sa zobudí."

Nezvestní sú aj traja cudzinci

Traja študenti európskeho vzdelávacieho programu - Američan, Ukrajinec a Estónec - sú stále nezvestní po útoku chladiarenským autom vo francúzskom meste Nice. Pracovníčka oddelenia pre styk s verejnosťou v pobočke Európskej akadémie inovácií (EIA) v Nice, Annie Seneardová, povedala dnes pre svetovú agentúru AP, že medzi nezvestnými študentmi je 20-ročný Nicolas Leslie z Kalifornskej univerzity v Berkeley. Bol medzi desiatkami študentov z Berkeley, ktorí sa vzdelávali na akadémii, a jeho spolužiaci rozvešali v Nice letáčiky v snahe nájsť ho.Ďalšími dvoma nezvestnými študentmi programu sú 22-ročný ukrajinský občan žijúci v Kanade Miša Bazelevskij a 21-ročný Estónec Rickard Kruusberg.Štvrtého nezvestného študenta akadémie, 22-ročného Estónca Hansa Joosepa Laheho, už lokalizovali.

Záhada okolo chlapčeka (7)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Viac o téme: Teror v Nice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu