Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Brexit nie je len politika: Naživo vysielané debaty z britského parlamentu sú lepšie ako reality šou

Britský parlament
Britský parlament (Zdroj: SITA/AP/House of Commons)

BRUSEL - Hlavný vyjednávač Európskeho parlamentu pre brexit Guy Verhofstadt v stredu vyhlásil, že napriek chaosu v britskej politike dáva Spojené kráľovstvo európskemu kontinentu jednu skvelú vec: ohromnú televíznu šou.

Belgický politik Verhofstadt prirovnal živé vysielanie z často búrlivých debát o brexite v Dolnej snemovni britského parlamentu k Premier League, najvyššej anglickej futbalovej súťaži - k jednému z najlepších britských produktov, ktoré Spojené kráľovstvo dáva kontinentu.

Verhofstadt povedal, že zasadnutia s debatami o brexite "sa v Európe stali dokonca populárnejšími než futbalové zápasy v Premier League" - takéto zveličenie môže vysloviť iba politik, dodala tlačová agentúra AP. Verhofstadt pokračoval metaforou: "Jediný rozdiel je v tom, že v Dolnej snemovni je vždy remíza." Narážal tým na opakované patové situácie okolo brexitu, ktoré ochromujú britskú politiku. Hlavný vyjednávač EÚ pre brexit Verhofstadt však vyjadril nádej, že stredajšie rozhovory britskej premiérky Mayovej a opozičného labouristického lídra Jeremyho Corbyna nakoniec prinesú prelom.

Viac o téme: VysielanieTelevízna šouGuy VerhofstadtBrexit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu