Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prieskum neprekvapil: Smer ako jednoznačný líder volieb, na päty mu šliape Most-Híd aj SNS

Fico môže byť spokojný
Fico môže byť spokojný (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ak by sa parlamentné voľby konali začiatkom decembra, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 42,2 percenta hlasov. Druhou najsilnejšou stranou by bol Most-Híd s 10,4 percentami hlasov, treťou SNS so ziskom 9,7 percenta hlasov.

Vyplýva to z prieskumu agentúry AKO, uskutočneného na vzorke 1000 respondentov formou telefonického dopytovania v dňoch 24.11. až 1.12. 2015.

V parlamente by sedeli aj predstavitelia ďalších troch politických strán. #Sieť by volilo 8,3 percenta, KDH 7,9 percenta a SaS 6,2 percenta. Koalícia OĽaNO-NOVA by s výsledkom 5,7 percenta hlasov neprekročila brány parlamentu. Ostatné strany získali menej ako päť percent hlasov. Spolu 4,8 percenta respondentov by nešlo voliť, ďalších 25 percent nevie, koho by volilo, 4,1 percenta nechcelo odpovedať.

Smer-SD by mal v parlamente 75 mandátov, teda polovicu zo 150 poslaneckých kresiel. Most-Híd by obsadil 18 kresiel, SNS 17, #Sieť 15, KDH 14 a SaS 11.Respondenti odpovedali v prieskume na otázku: V marci budúceho roka sa budú konať voľby do NR SR (parlamentu). Ak by sa konali už teraz, ktorú stranu by ste volili? Budem vám strany predčítavať v náhodnom poradí". Okrem 12 menovaných mohli uviesť odpoveď "Inú stranu". Informovala Kamila Hříchová z AKO.

Viac o téme: SmerSNSMost-Híd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu