Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

OĽaNO sa opäť pustili do Fica: Za štátne peniaze si robí predvolebnú kampaň

Erika Jurinová
Erika Jurinová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico si podľa podpredsedníčky parlamentu Eriky Jurinovej (OĽaNO) za štátne peniaze robí predvolebnú kampaň za miliardu eur.

Ako povedala, je to veľmi drahá kampaň, ktorá z dlhodobého hľadiska poškodí Slovensko a jeho obyvateľov. „Ak by Robertovi Ficovi skutočne ležal na srdci úžitok a blaho obyvateľov, opatrenia na zlepšenie života ľudí na Slovensku by robil po svojom zvolení do funkcie v roku 2012. No on ich robí tesne pred koncom volebného obdobia ako odpudivú volebnú kalkuláciu. Kalkuláciu s budúcnosťou Slovenska, s lepším životom obyvateľov a s prosperitou krajiny,“ vyhlásila Jurinová.

Premiér podľa podpredsedníčky parlamentu rozhadzuje verejné peniaze na sociálne mikroprogramy so zanedbateľným efektom. Upozornila, že výsledkom sociálnych balíčkov nie je žiadne dramatické zlepšenie životných podmienok obyvateľstva. „Práve naopak, prvý konkrétny efekt sa už dostavil – vlaky zadarmo vyprovokovali súkromného dopravného prepravcu RegioJet k hrozbám o podaní žaloby, ktorej dôsledkom bolo zrušenie IC vlakov štátneho dopravcu. Obľúbené IC-čka odídu z trate, konkurencia je zlikvidovaná, RegioJetu nič nebude brániť v zvyšovaní cien za cestovný lístok a nakoniec na to doplatia platiaci zákazníci,“ zdôraznila. 

Opatrenia sociálnych balíčkov podľa Jurinovej mrazivo pripomínajú obdobie, ktorého dlhy splácame ešte dnes v podobe nerozvinutej a zastaranej dopravnej infraštruktúry, nízkych miezd a zaostalosťou technológií. „Najviac ma mrzí mrhanie tvorivého potenciálu ľudí, ktorým vláda stále uberá z výplat formou vyšších daní a vracia len v podobe nekvalitných služieb verejnej správy alebo v podobe palcových titulok v novinách o kauzách, ako sú predražené CT, predražená kompa alebo iné rozkrádanie verejného majetku,“ konštatovala. 

Nové pracovné miesta, ďalšie zníženie zdravotných odvodov, ale aj učiteľské byty budú súčasťou tretieho sociálneho balíka vládnej strany Smer-SD. Premiér SR Robert Fico predstavil v sobotu na slávnostnom sneme desať opatrení z ďalšieho sociálneho balíka. Ako uviedol, opatrenia zavedie strana, ak bude vo vláde po marcových parlamentných voľbách. Náklady odhadol Fico na jednu miliardu eur. 

Viac o téme: Robert FicoOĽaNOErika Jurinová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu