Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

#SIEŤ má na kandidátke najmä manažérov, nechýbajú ani primátori a starostovia

Katarína Cséfalvayová
Katarína Cséfalvayová (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zo 150 kandidátov strany #Sieť na marcové voľby až 112 nikdy nebolo členom žiadnej politickej strany. Pri príležitosti dnešného odovzdania kandidačnej listiny o tom informovala podpredsedníčka mimoparlamentnej strany Katarína Cséfalvayová.

Podpredsedníčka #Siete zároveň oznámila, že 35 miest na kandidátke obsadili ľudia do 35 rokov a priemerný vek všetkých kandidátov je 39 rokov. „Generačná obnova verejnej služby tak dostala reálnu príležitosť a v marci si na ňu budeme pýtať mandát od ľudí," vyhlásila Cséfalvayová.

Strana v súvislosti so svojou kandidátkou ďalej zdôraznila, že najfrekventovanejším povolaním na nej je manažér (27 kandidátov), druhé najväčšie zastúpenie majú starostovia a primátori. Podľa Cséfalvayovej to dokazuje regionálny rozmer strany. "Priame skúsenosti ľudí z výkonu verejnej služby, ktorí už raz dostali dôveru od ľudí, môžu byť výrazným prínosom aj v celoštátnom meradle," domnieva sa.

Do marcových parlamentných volieb stranu podľa očakávania povedie jej predseda Radoslav Procházka. Na prvých miestach kandidátky je spolu s primátorkou Prievidze Katarínou Macháčkovou, martinským primátorom Andrejom Hrnčiarom a poslancom Národnej rady SR Miroslavom Beblavým.

V prvej desiatke kandidátky #Siete sú tiež prodekanka Fakulty medzinárodných vzťahov Ekonomickej univerzity Katarína Cséfalvayová, inžinier ekonómie Eduard Adamčík, zakladateľka Platformy žien Slovenska Simona Petrík, zakladateľ oravských záchranárov Igor Janckulík, odborníčka na sociálnu ochranu Alena Bašistová a odborníčka na školstvo Zuzana Zimenová.

V druhej desiatke kandidátov strany sa nachádza napríklad odborník na európske vzťahy Vladimír Bilčík, medzi kandidátmi v tretej tridsiatke sú podnikateľ v oblasti cestovného ruchu a tradičnej slovenskej gastronómie Ľubomír Kubla či zdravotná sestra z Banskej Bystrice Renáta Popundová. Starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva otvára zasa štvrtú desiatku na kandidačnej listine a posledné miesto obsadí evanjelický kazateľ Bohdan Hroboň.

Viac o téme: Radoslav Procházka#SieťKatarína Cséfalvayová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu