Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Politici slávia Vianoce po svojom: Fico s Kaliňákom na kapustnici s hasičmi

Robert Fico a Robert Kaliňák počas návštevy službukonajúcich hasičov stanice Hasičského a záchranného útvaru v Malackách. Zobraziť galériu (5)
Robert Fico a Robert Kaliňák počas návštevy službukonajúcich hasičov stanice Hasičského a záchranného útvaru v Malackách. (Zdroj: SITA)

MALACKY – Čo najpokojnejšiu službu bez náročných či mimoriadnych zásahov. Premiér Robert Fico to dnes zaželal príslušníkom Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Malackách slúžiacim na Štedrý deň. Spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom im prišiel zaželať pekné sviatky.

Ako Fico povedal v neformálnej diskusii s hasičmi, nie je určite príjemné byť v práci na Štedrý deň, no sú profesie, kde musia byť aj v tento deň ľudia v práci. "Aj takouto návštevou chcem prejaviť úctu a rešpekt všetkým povolaniam, ktoré sa musia realizovať aj na Štedrý deň, poďakovať sa a zaželať pekné Vianoce všetkým policajtom, hasičom, lekárom, zdravotným sestrám, dozorcom slúžiacim vo väzení, pracovníkom v nepretržitých prevádzkach a ďalším, ktorí zabezpečujú  potrebné činnosti, služby a pohotovosť," uviedol Fico.

Robert Fico a Robert
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Minister vnútra Robert Kaliňák takisto zaželal všetkým, ktorí dnes museli prísť do práce, pokojnú službu. Verí, že na Vianoce nie je iba o povinnosti a odrieknutí si toho, čo majú ostatní. "Samozrejme, znamená to aj odtrhnutie od rodiny, na druhej strane aj v takejto službe sa buduje kolektív a ja verím, že aj tento tím to utuží a bude ešte kvalitnejší. Už teraz sú výsledky hasičov úctyhodné," povedal Kaliňák.

Robert Fico a Robert
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Fico i Kaliňák si na stanici pozreli techniku, ktorú hasiči používajú, službukonajúcich sa pýtali na to, aké sú ich vianočné zvyky, či ako si štedrovečernú hostinu zorganizovali v rodine. Pochválili aj záhorácku kapustnicu, ktorú na hasičskej stanici ochutnali. Navarili ju sami hasiči. Hlavný kuchár, Martin Vasaráb, však povedal, že žiadnu špeciálnu kapustnicu nepripravovali. "Je taká, ako varíme každý rok, jej základom je kapusta zo stupavskej časti Mást, údené, klobásy a, samozrejme, musí byť správne dochutená," uviedol hasič. 

Robert Fico a Robert
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

V Malackách na Štedrý deň slúži sedem hasičov. Služba im začala dnes o 07.00, končiť bude v piatok (25.12.) takisto o 07.00 h. Podľa riaditeľa Okresného riaditeľstva HaZZ v Malackách Juraja Slovinského je služba zatiaľ pokojná. "Nezaznamenali sme žiadnu udalosť, ktorá by si vyžiadala náš výjazd," uviedol s tým, že za posledné roky je pre malackých hasičov služba na Štedrý deň viac-menej pokojná, bez mimoriadnych zásahov. "Verím, že to bude tak aj dnes," vyjadril želanie na záver.

Kaliňák: Sme tehotní, sviatky strávime doma v pokojnom režime 

Šéf rezortu vnútra strávi tohtoročné vianočné sviatky doma, v kruhu rodiny. Spolu s manželkou totiž už v januári budúceho roka očakávajú prírastok do rodiny, a tak sa spolu pripravujú na túto radostnú udalosť. Prezradil minister vnútra Robert Kaliňák. „Keď môžem hovoriť v pluráli, tak sme vo vysokom štádiu tehotenstva, termín máme v januári. Som adekvátne nervózny a Vianoce plánujeme stráviť doma v pokojnom režime,“ povedal Kaliňák.

Robert Fico a Robert
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Minister pritom už jedného štvorročného synčeka má. „Pokúsim sa preniesť zodpovednosť aj na neho a verím, že bude natoľko rozumný, že tatkovi pomôže,“ doplnil. Ako priznal ďalej, prekáža mu najmä fakt, že ako minister vnútra je zvyknutý veci riadiť a mať ich pod kontrolou. „Svojimi rozhodnutiami však o ženských veciach nerozhodujeme, takže som do veľkej miery bezmocný, som tu pomocný personál, takže túto novú pozíciu sa snažím dostať do krvi a byť aspoň trošku nápomocný,“ dodal minister.

Viac o téme: Robert FicoRobert Kaliňák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu