Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dosníval svoj sen: Nová strana skončila vo voľbách skôr ako začala, nezískala podpisy!

Eduard Chmelár pôsobil ako rektor Akadémie médií. Je známy aktivista, historik a politológ. Zobraziť galériu (3)
Eduard Chmelár pôsobil ako rektor Akadémie médií. Je známy aktivista, historik a politológ. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Známy politológ a občiansky aktivista Eduard Chmelár sa rozhodol pre nečakaný krok. Konči so svojimi politickými ambíciami. Aspoň dočasne. Včra totiž ohlásil, že nebude kandidovať v marcových parlamentných voľbách. Prečo sa tak rozhodol?

Zakladateľ politického hnutia SEN Eduard Chmelár včera na sociálnej sieti oznámil, že jeho hnutie sa nezúčastní marcových parlamentných volieb. Dôvodom je zamietnutie registrácie zo strany ministerstva vnútra. Chmelár informoval, že v tejto chvíli nemá morálne právo zúčastniť sa volebného zápasu.

Nechcel byť ako Boris Kollár

"V tejto chvíli nie je čas na pomenovanie skutočných príčin alebo nebodaj hľadanie vinníkov, faktom totiž ostáva, že ministerstvo vnútra nás odmietlo zaregistrovať pre nedostatočný počet platných podpisov," uviedol a dodal, že mal možnosť kúpiť inú stranu.

Občiansky aktivista Eduard Chmelár
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

"Boli tu síce možnosti kúpiť nejakú mimoparlamentnú stranu, ale ja nie som Boris Kollár, aby som robil z politiky kšefty hneď na začiatku. Boli tu možnosti využiť ponuku niektorej z politických strán a zviezť sa na ich kandidátke, ale hnutie SEN nie je výťah k moci," napísal Chmelár.

Niekto nechce SEN v politike

Politický analytik podotkol, že jeho hnutie niekto nechce v politike. "A hoci má niekto eminentný záujem na tom, aby hnutie SEN nešlo do volieb, som presvedčený, že v tejto chvíli nemám morálne právo zúčastniť sa na volebnom zápase, ak nemôžem predložiť vašich desaťtisíc nespochybniteľných podpisov."

Dosníval svoj sen: Nová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Zároveň sa priznal, že mu bude ľúto, keď sa nezúčastní politických debát s darebákmi pred televíznymi kamerami. "Priznávam sa, mrzí ma to, že sa s tými darebákmi pred kamerami nepobijem o zloženie budúceho parlamentu," napísal.

Snívať neprestane

Chmelár sa poďakoval všetkým priaznivcom a dodal, že spoločný SEN sa nekončí. "Až teraz sa ukáže, kto to s vytváraním hnutia a rozvíjaním jeho hodnôt myslel naozaj vážne. V najbližšom čase vás všetkých pozvem na spoločné zhromaždenie, na ktorom budeme diskutovať, akým spôsobom presadzovať naše ideály a programové ciele ďalej," uzavrel predseda hnutia SEN.

Viac o téme: VoľbyStranaEduard ChmelárSEN
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu