Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Akoby ich nebolo dosť: Na Slovensku chcú vzniknúť ďalšie politické strany a hnutia

Eduard Chmelár
Eduard Chmelár (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na Slovensku by mali vzniknúť ďalšie nové strany. Po tom, ako oznámil zber podpisov pre svoje hnutie SEN rektor Akadémie médií Eduard Chmelár, pridávajú sa ďalší. Na ministerstve vnútra oznámili snahu vytvoriť novú stranu aj zakladatelia subjektu Strana XY z Brezna. Ešte predtým iniciátori strán Deti a Rodina, Slovenskí sociálni demokrati, Konzervatívna obroda Slovenska. Dnes dali ministerstvu oznámenie zakladatelia Obrodného spoločného občianskeho hnutia (OSOH).

"Vzhľadom na neúnosnú situáciu v spoločnosti si OSOH dáva za cieľ spojiť neskorumpované proobčianske sily, t.j. zjednotiť ľudí z malých politických strán, budúcich strán, občianskych združení a aktivistov a zabezpečiť po voľbách dôstojný život bežných ľudí na Slovensku," píšu vo svojej tlačovej správe členovia prípravného výboru Jozef Šolc, Beata Novomeská a Viktor Macanga, všetci sú z Bratislavy.

Petície za nové strany a hnutia oznámili na ministerstve vnútra viaceré petičné výbory. Donedávna bolo avizovaných asi 10 vznikajúcich strán. Oznámenia o petícii sa na webe ministerstva vnútra zverejňujú pol roka. Niektoré už z internetovej stránky zmizli. Naďalej je tam osem oznámení o vznikajúcich stranách a hnutiach.

Viac o téme: Eduard Chmelár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu