Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Prevádzačstvo ho vyjde draho: Na Rumuna uvalili v Česku vyšetrovaciu väzbu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA/PLZEŇ - Vyšetrovaciu väzbu uvalili dnes na 23-ročného rumunského vodiča, v ktorého motorovom vozidle s britským evidenčným číslom našla česká policajná hliadka v pondelok pri kontrole na diaľnici D5 v okolí Plzne 31 utečencov z Iraku.

Rumun čelí obvineniu z prečinu organizovania a umožnenia nedovoleného prekročenia štátnej hranice, ktorý mal spáchať za odplatu ako člen organizovanej zločineckej skupiny. V prípade potvrdenia viny mu hrozí až päť rokov za mrežami. Mladý muž podľa slov sudcu Mareka Poláčka pre denník Právo a internetový server Novinky.cz poprel trestnú činnosť a argumentoval svojou verziou, o ktorej však sudca nechcel s ohľadom na prebiehajúce vyšetrovanie uviesť detaily.

Sudca sa stotožnil návrhom štátnej zástupkyne Jany Cimickej, ktorá iniciovala uvalenie väzby z obáv, že by zadržaný mohol v prípade prepustenia na slobodu pokračovať v trestnej činnosti, ovplyvňovať svedkov, ukrývať sa a mariť tak vyšetrovanie. Všetkých zadržaných utečencov vrátia späť do Maďarska, kde požiadali o azyl, informovali oficiálne české zdroje.

Viac o téme: PrevádzačUtečenciVäzbaRumun
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu