Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V utečeneckom tábore sa strhla bitka: Zasahovať museli policajti, zmlátili aj tých!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KASSEL – Pri hromadných potýčkach medzi vysídlencami v utečeneckom centre v nemeckom Kasseli utrpelo zranenia 14 ľudí, z toho traja policajti.

V tamojšom stanovom mestečku sa stretli stovky osôb. Násilnosti vypukli napoludnie pri výdaji jedla, večer sa potom rozhoreli znovu, informovala agentúra DPA. Do potýčok sa zapojili stovky ľudí rôznych národností, informovala polícia. Účastníci vravy sa mlátili okrem iného palicami a striekali po sebe slzný plyn.

Polícia sa pokúsila situáciu upokojiť oddelením znesvárených skupín. V areáli niekdajšieho letiska v kasselskej časti Calden zasahovalo až 50 policajtov. Na poludnie pri výdaji jedla najskôr prepukla bitka medzi dvoma obyvateľmi tábora a čoskoro prerástla do stretov medzi skupinami Pakistancov a Albáncov. Polícii sa nakoniec podarilo situáciu zvládnuť.

Večer však násilnosti znovu prepukli, pričom sa do seba pustilo asi 70 ľudí na jednej strane a 300 na druhej. Zadržaný nebol nikto. Mnohí z tých, ktorí sa chceli násiliu vyhnúť, z tábora utiekli a vrátili sa až večer. V zariadení v Caldene je podľa polície ubytovaných zhruba 1500 utečencov asi 20 rôznych národností. Už pred niekoľkými týždňami tam niektorí na seba navzájom útočili slzným plynom. Zranených ich bolo približne 60, vrátane detí.

Viac o téme: UtečenciKassel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu