Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

FOTO Veľké prekvapenie hraničnej polície pri kontrole auta: Neuveríte, kde našla migrantov

Migranti si zvolili nebezpečný spôsob prechodu hraníc Zobraziť galériu (3)
Migranti si zvolili nebezpečný spôsob prechodu hraníc (Zdroj: Španielska polícia)

RABAT - Snaha o lepší život a bezpečnosť v inom kúte sveta stála život už viacerých migrantov, ktorí sa snažili ilegálne prekročiť hranice. Podobnému osudu unikli len o vlások muži, ktorí sa cez hranice Španielska pokúsili prekročiť naozaj kurióznym spôsobom.

Fotografie španielskej polície sú už na prvý pohľad šokujúce. Jeden z afrických migrantov sa chcel cez hranice dostať tak, že sa ukryl za motorom vozidla, podľa lekárov sa však nadýchal škodlivých výparov zo spaľovania motora. Afričan, ktorého chytili na hraničnom priechode z Maroka do Španielska, potreboval okamžitú lekársku pomoc, bol dehydrovaný a vyčerpaný.

Policajti zabránili opakovaniu tragédie v posledných sekundách: Utečenci sa dusili v dodávke

FOTO Veľké prekvapenie hraničnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Španielska polícia)

 

Migrant z Novej Guiney sa napchal pod kapotu vozidla priamo za motor a chladič, šokovaná hraničná kontrola ho však aj napriek sofistikovanému úkrytu v aute objavila. Ďalším prekvapením vo vozidle bol muž ukrytý za sedadlami v kufri auta tak, že pri bežnej kontrole by ho nebolo možné objaviť. Aj on bol vyčerpaný a dehydrovaný.

FOTO Veľké prekvapenie hraničnej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Španielska polícia)

Vodiča auta polícia okamžite zatkla a upozornila, že ilegálny prevoz mohol stáť život dvoch ľudí, uviedol Nydailynews.com. Pri podobnom pokuse o prevoz sa totiž minulý mesiac udusil v kufri bratovho auta 27-ročný Maročan. Podľa informácií úradov sa do európskych krajín tento rok pokúsili dostať desaťtisíce ľudí, z ktorých najmenej 2 500 zomrelo, najmä pri snahe dostať sa cez more.

Viac o téme: MotorMigrantHraničná kontrola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu