Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ebola straší cestujúcich v lietadlách: Najlepšie zážitky zverejňujú aj s fotkami!

Muž na smrť vydesil 200 pasažierov na palube lietadla nevhodným vtipom. Zobraziť galériu (10)
Muž na smrť vydesil 200 pasažierov na palube lietadla nevhodným vtipom. (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Ebola sa v posledných mesiacoch stala témou, ktorá pomaly vnáša strach medzi milióny ľudí. Napriek tomu, že v Afrike je situácia naozaj vážna, médiá a najmä ľudia spustili skutočne neopodstatnenú paniku, ktorá dokáže narobiť poriadne škody a nejednému "nevinnému" skomplikovať život. Presvedčte sa sami!

Ľudia sa k tejto téme stavajú rôzne, a práve na odlišné typy napríklad aj pasažierov leteckých spoločností sa vo svojom článku zamerali redaktori zo CNN. Pomohli si pritom statusmi a fotografiami z Twitteru. Inšpirovali sa nedávnym prípadom muža, ktorý si robil žarty tam, kde to nebolo práve vhodné.

Provokatér

Provokatér si robí z veci srandu a šíri paniku medzi tými, ktorí sú tomu schopní uveriť. Používa slovo ebola ako originálnu hlášku, ktorou môže zaujať svojich nasledovateľov na sociálnych sieťach.

Čo je tá najhoršia vec, ktorú môžete povedať v lietadle? Mám ebolu alebo slovo bomba
Zobraziť galériu (10)
Čo je tá najhoršia vec, ktorú môžete povedať v lietadle? Mám ebolu alebo slovo bomba  (Zdroj: Twitter)

Výborne pripravený cestovateľ

Už sme si ako-tak zvykli na turistov z Ázie, ktorí chodia po námestiach a katedrálach s rúškou na ústach. Pasažierka na tejto fotke však nič nenechala na náhodu. Nevidí, nepočuje, necíti, čo jej spolusediaci nezabudol komentovať slovami: „Rozhodol som sa nebrať to osobne.“

Osoba sediaca v lietadle vedľa mňa - rozhodol som sa nebrať to osobne...
Zobraziť galériu (10)
Osoba sediaca v lietadle vedľa mňa - rozhodol som sa nebrať to osobne...  (Zdroj: Twitter)

Konšpiračný teoretik

Ebola sa pre nich stala niečím ako novým druhom zbrane. Sú presvedčení, že ako prví a jediní odhalili taktiku teroristov. Veď čo by bolo jednoduchšie ako nasadiť do lietadla nakazeného človeka, ktorý ebolu roznesie do rôznych krajín?

Pacienti s ebolou zmizli z nemocnici v Libérii: teroristi niekoľkých vzali a nakazili ďalších sto, umiestnili ich do stratených lietadiel
Zobraziť galériu (10)
Pacienti s ebolou zmizli z nemocnici v Libérii: teroristi niekoľkých vzali a nakazili ďalších sto, umiestnili ich do stratených lietadiel  (Zdroj: Twitter)

Zdravotnícky poradca

Tento cestovateľ si podrobne prečítal odporúčania Centra pre kontrolu chorôb a prevencie a niekoľko ebole venovaných blogov, ktoré uvádzajú zaručené metódy ako sa nakazeniu vyhnúť. S obľubou o svojich novonabudnutých znalostiach rozpráva každému záujemcovi na počkanie.

Meranie teploty na letisku nepomôže zastaviť potenciálnu infekčnú chorobu s inkubačnou dobou týždeň a viac
Zobraziť galériu (10)
Meranie teploty na letisku nepomôže zastaviť potenciálnu infekčnú chorobu s inkubačnou dobou týždeň a viac  (Zdroj: Twitter)

Politický prívrženec

Kto sa to všetko nešťastie môže? Samozrejme, vláda a medzinárodné spolky a prezidenti a lekári a ... (miesto troch bodiek doplňte ľubovoľnú inštitúciu). V USA je teraz populárne obviňovať prezidenta Baracka Obamu z toho, že neuzavrel hranice.

Prichádza do vášho susedstva. Naozaj zveríte CDC a vláde váš život?
Zobraziť galériu (10)
Prichádza do vášho susedstva. Naozaj zveríte CDC a vláde váš život?  (Zdroj: Twitter)

Fatalista

Fatalista je človek, ktorý je presvedčený, že nie je možné, aby sa všetko neskončilo zle a že na akúkoľvek snahu bojovať proti ebole už je neskoro. Fatalisti si myslia, že každý človek, ktorý zakašle alebo nebodaj niečo horšie, je určite nakazený a treba ho okamžite izolovať.

Žena za mnou na lete DCA dávila a sotva stála. Nechali ju prejsť cez ochranku bez otázok.
Zobraziť galériu (10)
Žena za mnou na lete DCA dávila a sotva stála. Nechali ju prejsť cez ochranku bez otázok.  (Zdroj: Twitter)

Komik

Toto je asi najzábavnejší druh človeka postihnutého panickým strachom z nakazenia ebolou. Čokoľvek povie, spôsobí to záchvaty smiechu komukoľvek, kto má štipku zdravého rozumu.

Myslel som si, že mám ebolu počas môjho dnešného letu. Ukazuje sa, že ľudia len smrdeli a prišlo mi z toho zle.
Zobraziť galériu (10)
Myslel som si, že mám ebolu počas môjho dnešného letu. Ukazuje sa, že ľudia len smrdeli a prišlo mi z toho zle.  (Zdroj: Twitter)

Racionalista

Konečne niekto, kto si dokáže udržať chladnú hlavu a uvedomuje si dôsledky, ktoré môže spôsobiť zbytočná panika ohľadne eboly. Snaží sa svoje okolie upokojovať, často veľmi účinnými metódami. Táto žena pridala video zamerané na to, čo má rodič povedaž dieťaťu.

Pre lásku božiu... Stop šialenstvu s ebolou!
Zobraziť galériu (10)
Pre lásku božiu... Stop šialenstvu s ebolou!  (Zdroj: Twitter)

Profesor geografie

To, že väčšina ľudí na svete by nevedela vymenovať všetky africké štáty, je starý známy fakt. Avšak na základe svojich biednych znalostí z geografie by nemali trpieť iní ľudia. Ebola je potvrdená len v niektorých štátoch, nie všetkých afrických štátoch. To znamená, že pasažieri vracajúci sa z Afriky by nemali byť automaticky považovaní za nakazených.

Nemôžete grcať v lietadle, ak ste boli na africkom kontinente, bez ohľadu na to, kde presne...
Zobraziť galériu (10)
Nemôžete grcať v lietadle, ak ste boli na africkom kontinente, bez ohľadu na to, kde presne...  (Zdroj: Twitter)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu