Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Obavy sa nepotvrdili: Česko v pozore, no žena z Karlových Varov ebolu nemá

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Ďalšie podozrenie na nákazu ebolou v Česku, ktoré mali zdravotníci u ženy v Karlových Varoch, sa nepotvrdilo. Pacientka bola v noci nadnes prevezená do Prahy na infekčnú kliniku Nemocnice Na Bulovke, pretože mala podozrivé príznaky a nedávno bola na pobyte v rizikovej oblasti Afriky.

Hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Štěpánka Čechová dnes ráno oznámila, že žena netrpí ebolou a jej zdravotné ťažkosti súvisia s iným ochorením. Informácie priniesol český spravodajský portál Novinky.cz.

Zdravotný stav ženy sa zhoršil v sobotu večer. Zvýšené krvácanie a informácie o jej nedávnom pobyte v Nigérii donútili zdravotníkov k preventívnemu prevozu pacientky na špecializované pracovisko.

Žena podľa informácií denníka Právo pochádza z Českej republiky a je zamestnaná v hoteli Carlsbad Plaza. Sanitka ju z Karlových Varov odviezla krátko pred 01.00 h. Pacientku umiestnili do biovaku a zdravotníci mali na sebe pri prevoze špeciálny ochranný odev.

Išlo o ďalší prípad podozrenia na ebolu v Česku; prvé prípady sa tiež nepotvrdili.

Tento piatok ebolu na základe testu vykonaného v Nemecku vylúčili u českého podnikateľa, ktorý sa pred troma týždňami vrátil z Libérie. Muža hospitalizovali v Nemocnici na Bulovke s horúčkami, iné príznaky eboly však nemal. Lekári preverujú, či netrpel maláriou alebo inou tropickou chorobou.

V sobotu sa nepotvrdilo ani podozrenie na ebolu u študenta, ktorý priletel z Ghany, uviedol web Novinky.cz.
      

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu