Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Daeš zverejnil video zachytávajúce sťatie ruského rukojemníka

Ilusutračné foto
Ilusutračné foto (Zdroj: SITA)

DAMASK - Skupina Daeš zverejnila video, ktoré podľa radikálov zachytáva sťatie ruského rukojemníka. Autenticitu nahrávky podľa agentúry Reuters zatiaľ nebolo možné overiť.

Dvanásťminútový záznam je doplnený komentárom v ruštine. Kľačiaci muž v čiernom oblečení na ňom vyzýva ruských agentov, aby sa vzdali. Na ďalšom zábere je podľa Reuters vidieť muža s mečom, ako utne kľačiacemu hlavu.

Podľa komentára ide o ruského tajného agenta. "Tento idiot verí sľubom svojho štátu, že ho neopustí, ak ho zajmú," povedal rozprávač na nahrávke, potom iný muž s bradou odreže údajnému ruskému agentovi hlavu nožom.

Z nahrávky, ktorú zatiaľ Rusko nekomentovalo, nie je jasné, kedy bol muž sťatý. Na video upozornila americká monitorovacia služba SITE. Agentúra Reuters upozornila, že sa video objavilo v deň, keď sa v Rusku konajú oslavy konca druhej svetovej vojny.

Ruské sily podporujú sýrskeho prezidenta Bašára Asada v jeho vojne proti povstalcom a islamským militantom, ktorí sa ho snažia zvrhnúť. Video zachytáva scény, ktoré sú opísané ako miesta zničené ruským bombardovaním v Sýrii. Ruské ministerstvo obrany už skôr uviedlo, že približne 30 ruských vojakov bolo zabitých v Sýrii od septembra 2015, keď Kremeľ začal vojenskú operáciu na pomoc Asadovi a jeho silám.

 

Viac o téme: RukojemníkPopravaRuskoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu