Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Stúpenec (18) Daeš pripravil spoluväzňovi muky: Bitka, škrtenie a do čela vyrezané heslo teroristov

Bourhan Hraichie
Bourhan Hraichie (Zdroj: 9news.com.au)

CANBERRA - Väznený austrálsky stúpenec teroristickej organizácie Daeš údajne ostrým predmetom vyryl jedno z hesiel teroristickej skupiny do čela spoluväzňa. Svoju obeť tiež škrtil, zbil a polial vriacou vodou, uviedol dnes spravodajský server BBC.

Atentátnici mali v Belgicku pôvodne iný plán, z ktorého mrazí: Cieľom nemal byť Brusel

Osemnásťročný radikál Bourhan Hraichie štyridsaťročnému mužovi, s ktorým zdieľal celu, vyrezal do čela nápis "e4e", skratku pre "eye for an eye" (oko za oko). Úrady teraz skúmajú, ako je možné, že mladík, ktorý je považovaný za vysoko nebezpečného útočníka, sa mohol ocitnúť v cele so svojou obeťou.

Útok sa odohral vo väzení v Kempsey, asi 4,5 hodiny jazdy severne od Sydney. Zraneného muža hospitalizovali v kritickom stave, teraz je podľa zdravotníckych zdrojov stabilizovaný.

Stúpenec (18) Daeš pripravil
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: 9news.com.au)

Zranený muž bol väzeň, ktorý sa dopustil menej závažného zločinu, a mal byť zadržiavaný v zariadení s najnižším stupňom bezpečnosti. Naopak mladý prívrženec Daeš bol väzeň, u ktorého sa vyžadoval najvyšší stupeň stráženia. Hovorca väzenského úradu ale povedal, že mladík bol odsúdený za krádež, a nie za činy spojené s terorizmom.

Podľa pôvodných správ je zranený muž niekdajší príslušník austrálskej armády, ktorý slúžil v mierovej misii vo Východnom Timore. Minister väzenstva v štáte Nový Južný Wales David Elliot však vyhlásil, že tieto informácie nie sú presné.

Polícia obvinila Hraichieho z úmyselného ťažkého ublíženia na zdraví. Pred súd sa má postaviť 23. mája.

Viac o téme: DaešBourhan Hraichie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu