Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Z tínedžerky (15) sa stala džihádistka: Pri fanatickom útoku takmer zabila policajta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BERLÍN - V Nemecku vydali dnes zatykač na 15-ročnú tínedžerku, podozrivú z pokusu o vraždu, nebezpečného ublíženia na zdraví a podpory zahraničného teroristického zoskupenia. Safia S. napadla vo februári pri osobnej kontrole na hlavnej železničnej stanici v Hannoveri službukonajúceho policajta a spôsobila mu životunebezpečné bodné zranenie, vyplýva z informácií nemeckej prokuratúry.

Doterajšie vyšetrovanie ukázalo, že si tínedžerka najneskôr v novembri minulého roka "osvojila radikálnu džihádistickú ideológiu" Daeš a udržiavala prostredníctvom istej internetovej služby aj kontakt s jedným z džihádistov v Sýrii. V januári odcestovala do Turecka, aby sa pripojila k džihádistom z Daeš v Sýrii. Jej matka sa však zasadila o to, aby sa vrátila naspäť do Nemecka. 

Dievča sa ešte v Istanbule nechalo presvedčiť džihádistami, aby v Nemecku spáchalo "martýrsku operáciu". Na sklonku februára sa preto ozbrojená nožom na zeleninu a steaky vybrala na železničnú stanicu v Hannoveri, kde neočakávane bodla policajta nožom do oblasti krku. 

Viac o téme: NemeckoDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu