Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Nemecké Drážďany čaká veľká protiislamská demonštrácia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KOLÍN - Nemecké mesto Drážďany bude v pondelok dejiskom veľkého pochodu proti islamského extrémizmu. Predstavitelia mesta v piatok uviedli, že organizátori akcie im nahlásili účasť 8000 ľudí. Lídri hnutia zakázali na demonštrácií neonacistické symboly či slogany.

Chcú tak nadviazať na predchádzajúce zhromaždenia, účasť na ktorých sa postupne zvyšovala. Začiatkom tohto týždňa pochodovalo centrom mesta 7500 ľudí. Prítomní poukázali na zvyšujúci počet imigrantov a hrozby zo strany radikálneho islamu. 

Takmer 50 policajtov utrpelo zranenia a šesť ľudí skončilo v putách počas októbrových násilností v centre nemeckého mesta Kolín, kde sa konala demonštrácia krajne pravicových radikálov proti násiliu páchanom islamskými fundamentalistami. 

Pôvodne nenásilné zhromaždenie približne 2500 extrémistov sa zmenilo na násilné, keď polícia zasiahla proti pravicovým radikálom hádžucim kamene, fľaše a pyrotechniku vodnými delami a obuškami. Odhaduje sa, že v Nemecku žijú viac ako štyri milióny vyznávačov rôznych smerov islamu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu