Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Havária boeingu na Ukrajine: Zahynul aj hovorca Svetovej zdravotníckej organizácie!

Glenn Thomas, hovorca WHO
Glenn Thomas, hovorca WHO (Zdroj: SITA)

ŽENEVA – Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) dnes oznámila, že na palube lietadla malajzijských aerolínií, ktoré sa vo štvrtok popoludní zrútilo na východe Ukrajiny, bol aj jej hovorca Glenn Thomas. Informovala o tom agentúra AP.

Podľa WHO cestoval 49-ročný Thomas do austrálskeho Melbourne, kde sa mal zúčastniť na 20. medzinárodnej konferencii o AIDS, ktorá sa začne v nedeľu. Iní zamestnanci WHO na palube havarovaného lietadla neboli. Rumunské ministerstvo zahraničných vecí v súvislosti s haváriou uviedlo, že na palube letu MH17 bol aj rumunský občan s dvojitým občianstvom.

"Na zozname, ktorý nám zaslal prevádzkovateľ lietadla, spoločnosť Malaysia Arlines, bol aj cestujúci s dvojitým občianstvom vrátane rumunského," uviedlo vo svojom vyhlásení rumunské ministerstvo. Podrobnejšie informácie o totožnosti svojho občana veľvyslanectvo neposkytlo s odôvodnením, že si to neželá jeho rodina.

Na palube Boeingu 777-200 spoločnosti Malaysia Airlines bolo 283 cestujúcich a 15 členov posádky. Stroj sa z doposiaľ neznámych príčin zrútil približne 40 kilometrov od ukrajinsko-ruských hraníc v katastri obce Hrabove; haváriu nikto neprežil. 

Na palube Boeingu 777-200 spoločnosti Malaysia airlines bolo 283 cestujúcich a 15 členov posádky. Podľa najnovších údajov išlo o 173 Holanďanov, 44 Malajzijčanov (vrátane 15 členov posádky a dvoch detí), 27 Austrálčanov, 12 Indonézanov (vrátane jedného dieťaťa), deväť Britov, štyroch Nemcov, štyroch Belgičanov, troch Filipíncov, jedného Kanaďana a jedného občana Nového Zélandu. Identita zvyšných osôb sa zatiaľ nepodarila zistiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu