Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Matovič núka Ficovi 133 676 eur za hodinu na detektore lži!

Igor Matovič a Robert Fico
Igor Matovič a Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Všetko, čo v politike zarobil, teda 133 676 eur, núka líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) Igor Matovič premiérovi Robertovi Ficovi za hodinu strávenú na detektore lži.

„Ľudia si zaslúžia istoty, je heslo Roberta Fica. Ľudia by mali mať istotu, že za prezidenta nevolia skorumpovanú bábku v rukách finančných skupín,“ vysvetlil pred novinármi Matovič.

Ficovi chce predseda OĽaNO na detektore lži dať tri otázky – či je to jeho hlas, ktorý na nahrávke hovorí o čiernych 75 miliónoch použitých na financovanie Smeru, či chodil dohadovať kšefty do bytu zo spisu Gorila a tretia bude prekvapením, rovnako sa však týka korupcie strany Smer.

„Verím, že pán premiér Fico sa nebojí svojho vlastného svedomia a využije túto ponuku snov – za jednu hodinu zarobiť 133 676 eur a ešte sa zbaviť Matoviča. Verím, že kandidát Robert Fico chce ľuďom dokázať, že je čestný chlap a nepodieľal sa na rozkrádaní Slovenska,“ povedal Matovič.

Ak by Fico na detektore dokázal, že s korupciou nemá nič spoločné, Matovič mu okrem spomínaných peňazí venuje aj svoj definitívny odchod z politiky. Ak sa Fico ozve ešte dnes a bude s detektorom lži súhlasiť, Matovič mu dá ďalší bonus - bude ho voliť v druhom kole prezidentských volieb. Ponuka platí 24 hodín.

Ak by Fico získal Matovičove peniaze, líder obyčajných verí, že sumu, ktorú priemerná rodina nenasporí za celý život, premiér venuje na dobročinné účely, napríklad onkologicky chorým deťom. V prípade Ficovho záujmu je Matovič presvedčený, že účasť na detektore sa dá stihnúť do volieb.

OĽaNO si nechalo vytlačiť 400 tisíc obalov na zubné špáradlá, ktoré rozdáva ľuďom v uliciach. Z jednej strany je na nich napísané Špáradlom na Fica (OĽaNO), z druhej Máte Fica plné zuby? Poďte voliť!

"Na hlúposti Igora Matoviča nebudeme reagovať," komentovala hovorkyňa Smeru-SD Monika Počátková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu