Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Fico sa nehodí na prezidentskú funkciu, tvrdí Frešo

Pavol Frešo
Pavol Frešo (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Premiér SR a kandidát na prezidenta Robert Fico je človek, ktorý sa nehodí na prezidentskú funkciu, pretože za jeho vlády krajina chátra. Uviedol to dnes v diskusnej relácii O 5 minút 12 Rozhlasu a televízie Slovenska - RTVS predseda strany SDKÚ-DS Pavol Frešo.

Prvé kolo prezidentských volieb podľa Freša ukázalo dôležitý signál a to, že skoro tri štvrtiny voličov nechcú odovzdať moc jednej strane. V druhom kole podporia občianskeho kandidáta Andreja Kisku, vyhlásil v relácii Frešo.

Povedzte to na rovinu! #prezident2014

Podľa ministra kultúry a podpredsedu Smeru-SD Mareka Maďariča sa Fico o prezidentské kreslo uchádza s významnými skúsenosťami a je už na ľuďoch, nech zhodnotia, aká kvalifikácia je potrebná. Ako dodal, Fico prvé kolo volieb vyhral, ale "má sťaženú pozíciu, keďže kandiduje z pozície premiéra a všetci boli proti jednému," uviedol Maďarič. Podľa neho je Ficovým protikandidátom multimilionár so zvláštnym profilom, ktorý vysiela nejasné signály. "Najprv povie, že je za registrované partnerstvo, keď príde na lámanie chleba, je to inak. Vysiela nejasné signály," dodal Maďarič. Frešo si myslí opak. "Pán Fico sa nehodí na prezidenta, lebo je to človek konfrontácie. Nenašiel som nikoho, s kým by sa dlhodobo dohodol okrem Mečiara a Slotu a výsledkom boli ukradnuté emisie," povedal v relácii RTVS Frešo. Podľa neho najbližšie dva týždne do druhého kola prezidentských volieb budú o tom, aby si ľudia vybrali a vybrali si slobodne. "My hovoríme jasne a vyzývame aj ďalšie strany, aby odmietli odovzdať všetko jednej strane," dodal Frešo. 

Obaja diskutujúci sa dotkli aj účasti v prvom kole prezidentských volieb. Maďarič pripúšťa, že je určitý počet sympatizantov a voličov Smeru, ktorí chcú, aby Fico ostal premiérom. "Pre nich je tak dobrým premiérom, že chcú, aby tam ostal," povedal Maďarič. Pavol Frešo si však myslí, že Robert Fico nie je ani dobrým premiérom. Nezamestnanosť za vlády Fica stúpla na 14 percent a vláda s tým podľa Freša za dva roky nič neurobila, nezamestnaných je aj 32 percent mladých a s tým sa tiež nepodarilo nič urobiť. "Jednoducho nie je dobrý premiér, nejde mu to," zhodnotil Frešo. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu