Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Frešo: Úlohou SDKÚ je podporovať integráciu pravice

Pavol Frešo
Pavol Frešo

BRATISLAVA – Úlohou SDKÚ-DS je podľa predsedu strany Pavla Freša podporiť určitý typ integračného úsilia pravice. Ako povedal pre agentúru SITA, personálne väzby, alebo historické otázky by mali ísť do pozadia.

„Prezidentské voľby ukázali, že ľudia odmietajú vládu jednej strany a že generácia politikov, ktorá je tu už 20 rokov, má veľký problém niečo voličom ponúknuť. Existuje tu teda generácia politikov, ktorá sem prišla po voľbách v roku 2010. Je to generácia štyridsiatnikov, ktorá musí prevziať štafetu,“ povedal.

Prebratie tejto štafety však nie je podľa neho o tom, že sa tu budú pravicoví politici strkať, kto je väčší líder. „Musí to byť hlavne o tom, či dokážeme spolupracovať a ponúkať riešenia pre ľudí, ktorí sú našimi vlastnými voličmi,“ uviedol.

Dôraz musí pravica podľa Freša klásť na prinášanie riešení pre denno-denné problémy ľudí. Mali by to byť nižšie dane a odvody, podpora mladých rodín, riešenie katastrofálnej situácie v zdravotníctve, vzdelávanie či pomoc drobným podnikateľom alebo strednej vrstve. „Keď v týchto oblastiach prinesieme praktické riešenia, pod ktoré sa vieme viacerí podpísať, sme na dobrej ceste,“ konštatoval Frešo.

Pravica by sa mala podľa Freša menej venovať vlastným straníckym psychoterapiám a viac ľuďom. Pravica by mala ponúkať nielen konkrétne návrhy zákonov, ale aj hlbšie idey. „Ľudia musia dostať predstavu, akú vládu dostanú, keď nás vo voľbách podporia. Nestačí predstava dvoch - troch, možno šiestich sa predbiehajúcich sa subjektov, ale potrebujú mať predstavu, čo budú spolu robiť, keď pôjdu spolu do vlády,“ zdôraznil Frešo.

Predseda SDKÚ-DS pritom nikoho so stredopravých strán nevylučuje, aj keď po prvom kole prezidentských volieb sa rozpadla Ľudová platforma, ktorú tvorili okrem SDKÚ-DS aj KDH a Most-Híd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu