Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ukrajina údajne zadržala ruského dôstojníka prevážajúceho zbrane

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Ukrajinská pohraničná stráž oznámila, že zadržala ruského dôstojníka, ktorý riadil nákladné auto naložené zbraňami. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Ruská armáda sa k správe bezprostredne nevyjadrila, proruskí povstalci v Doneckej oblasti sa však tvrdenie ukrajinskej strany snažili okamžite spochybniť. 

Nákladný automobil s dvojčlennou posádkou bol podľa ukrajinskej pobrežnej stráže zaistený v sobotu večer na kontrolnom stanovišti asi 30 kilometrov južne od mesta Doneck, hlavnej bašty vzbúrencov.  

Jeden zo zadržaných mužov údajne priznal, že je ruským dôstojníkom v hodnosti majora. Vozidlo bolo podľa pohraničníkov naložené zbraňami vrátane ručných protitankových granátometov. Ukrajina a západné krajiny dlhodobo dokazujú, že Rusko podporuje povstalcov na východe Ukrajiny prísunom vojakov a dodávkami zbraní. Moskva takéto obvinenia dlhodobo popiera. Neutíchajúce boje medzi separatistami a armádou na východnej Ukrajine si vyžiadali od vlaňajšieho apríla viac než 6400 obetí na životoch.

Ukrajina údajne zadržala ruského
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: Ukrajina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu