Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

V Donecku vyčíňali vandali: Poškodili vozidlá pozorovateľov OBSE

Vandali poškodili vozidlá OBSE Zobraziť galériu (2)
Vandali poškodili vozidlá OBSE (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Protizápadní demonštranti vo východoukrajinskom meste Doneck, kontrolovanom proruskými povstalcami, poškodili vozidlá Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) a ďalším medzinárodným zoskupeniam. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie OBSE.

Ruská televízia vo štvrtok priniesla zábery, na ktorých bolo vidno desiatky demonštrantov pred tamojším hotelom, kde sú ubytovaní pracovníci OBSE monitorujúci dodržiavanie prímeria medzi vzbúrencami a ukrajinskými vládnymi silami. V radoch protestujúcich boli väčšinou mladí muži v slnečných okuliaroch, ktorí striekali rôzne nápisy a symboly na autá OBSE a Medzinárodného výboru Červeného kríža (ICRC).

Tridsať vozidiel OBSE a ďalších medzinárodných organizácií, ktoré sa stali cieľom útoku vandalov, je dočasne vyradených z prevádzky, uviedol námestník šéfa misie OBSE na Ukrajine Alexander Hug. Podľa jeho slov bola na miesto výtržností vyslaná polícia, tá však proti vandalom nezakročila. "Takéto počínanie je neprijateľné," uviedol Hug a vyzval úrady na prešetrenie celej záležitosti.

Medzinárodní pozorovatelia neďaleko frontovej línie naďalej zaznamenávajú prílev ťažkých zbraní z oboch strán konfliktu, a to napriek minskej mierovej dohode podpísanej vo februári. Neutíchajúce boje medzi separatistami a armádou na východnej Ukrajine si vyžiadali od vlaňajšieho apríla viac než 6400 obetí na životoch.

V Donecku vyčíňali vandali:
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: UkrajinaOBSEDoneck
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu