Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Porošenko podpísal zákaz vysielania filmov o ruskej armáde

Petro Porošenko Zobraziť galériu (2)
Petro Porošenko (Zdroj: SITA)

KYJEV – Ukrajinský prezident Petro Porošenko podpísal zákon o zákaze vysielania filmov a seriálov vyrobených po roku 1991, ktoré propagujú silové štruktúry Ruskej federácie. Informovala o tom dnes agentúra Ukrinform.

Zákon schválený ukrajinským parlamentom 5. februára zakazuje vysielanie všetkých filmov a televíznych produkcií, ktoré propagujú orgány činné v trestom konaní, ozbrojené sily a iné vojenské útvary Ruskej federácie, ako aj filmov, ktorých dej priamo alebo nepriamo súvisí s aktivitami spomínaných štruktúr. Zákon zároveň zakazuje celú ruskú filmovú produkciu uvedenú po 1. januári 2014. Legislatíva má názov "O zmenách niektorých zákonov Ukrajiny týkajúcich sa ochrany informácií v televíznej a rozhlasovej sfére Ukrajiny", dodal Ukrinform.

Ukrajina, separatisti a Rusko diskutujú o stiahnutí menších zbraňových systémov

Kyjev, separatisti a Moskva diskutujú o možnom rozšírení odsunu zbraní na východe Ukrajiny o tanky a menšie zbraňové systémy. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na asistenta zástupcu Kyjeva na mierových rokovaniach. "S cieľom znížiť napätie v regióne sa rokuje o obojstrannom odsune tankov, 80-milimetrových mínometov a taktiež zbraní kalibru do 100 milimetrov," povedal pre Reuters nemenovaný asistent ukrajinského exprezidenta Leonida Kučmu. Dosiaľ boli stiahnuté z frontovej línie iba zbrane s kalibrom nad 100 milimetrov - delostrelectvo, ťažké mínomety či raketové systémy. Tento krok bol dohodnutý na februárových rokovaniach v bieloruskom Minsku.

Porošenko podpísal zákaz vysielania
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu