Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vraždenie na Ukrajine neutícha: Na vojakov vypálili protitankovú strelu, už šesť mŕtvych!

Ukrajinský vojak kontroluje zbraňový systém Zobraziť galériu (2)
Ukrajinský vojak kontroluje zbraňový systém (Zdroj: SITA)

KYJEV - Štyria vojaci ukrajinskej armády prišli dnes o život, keď ich auto zasiahla črepina strely vypálená z pozícií proruských separatistov.

Incident sa odohral v obci Ščasťa na východe Ukrajiny, keď vojenské vozidlo prechádzalo po moste, spresnila miestna polícia. Podľa nej išlo o zásah protitankovou riadenou, spresnila agentúra Ukrinform.

Táto tragédia s obeťami na životoch podľa Reuters potvrdzuje krehkosť prímeria, uzavretého v polovici februára, ktoré sa síce na väčšine územia dodržiava, ale v izolovaných incidentoch naďalej prichádzajú o život bojovníci na oboch stranách.

Podzemná mína usmrtila ďalších dvoch vojakov

Pri samostatnom incidente v meste Šyrokyne, ktorý sa odohral o necelú hodinu neskôr, výbuch pozemnej míny pod armádnym vozidlom usmrtil dvoch vojakov, zatiaľ čo tretí vyviazol so zraneniami, uviedol hovorca ozbrojených síl v rozhovore pre televízny kanál 112. Najnovšie straty na strane Kyjeva nasledujú po sobotňajšom úmrtí troch vojakov takisto pri výbuchu pozemnej míny, čo predstavuje ďalšiu záťaž pre krehké prímerie uzavreté v polovici februára.

Konflikt na východe Ukrajiny vypukol začiatkom apríla 2014, keď odporcovia prozápadného vedenia v Kyjeve, ktoré nahradilo Moskvou podporovaného prezidenta Viktora Janukovyča, obsadili štátne budovy v Donecku a Luhansku. Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva v marci vyhlásil, že v súvislosti s vojnou eviduje už viac ako 6000 mŕtvych.

Vraždenie na Ukrajine neutícha:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu