Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dojemné VIDEO ruských študentov: Ukrajinským kamarátom sa ospravedlňujú za vojnu!

Ruskí študenti sa ospravedlňujú ukrajinským
Ruskí študenti sa ospravedlňujú ukrajinským (Zdroj: Foto: YouTube, google maps)

MOSKVA - Internetom koluje dojemné video, ktoré vám vženie slzy do očí. Ruskí študenti sa ospavedlňujú študentom na Ukrajine za svoju vlasť. Prostredníctvom YouTube vyslovili, že sa hanbia za agresívne konanie svojej krajiny na Ukrajine a anexiu Krymu.

Študentov na zverejnenom videu trápi vojna a nepokoje na Ukrajine, ktoré si vyžiadali už tisícky životov. Rovnako vyslovujú poľutovanie nad tým, že Rusko Ukrajincov neprávom väzní. "Študenti Ukrajiny, hanbíme sa, že naša krajina porušila ukrajinskú zvrchovanosť a celistvosť, ktorú sme sľubovali rešpektovať," hovoria študenti na videu a dodávajú: "Ospravedlňujeme sa. Je nám ľúto."

Ruskí študenti prosia Ukrajincov, aby im odpustili ohavné činy, ktoré spôsobili ich krajania. Mladých Rusov trápi aj narastajúca priepasť medzi ich blízkymi národmi. Veria, že práve mladá generácia Rusov a Ukrajincov dokáže túto priepasť prekonať. 

Podľa ich slov, agresia voči Ukrajincom narastá v Rusku každým dňom a zaslepuje tak národ. Mladí Rusi sú podľa slov študentov na videu na strane trpiacich Ukrajincov, na strane pravdy. Radikálne sa vyslovujú proti nenávisti a vojne.

Zároveň vyslovujú svoju veľkú túžbu, ktorou je, aby ich deti žili v mieri a v spoločnom priateľstve s ukrajinským národom. Preto vyzývajú študentov na Ukrajine, aby sa spojili, aby spoločne zastavili vojnu. Ruskí študenti hovoria, že nevedia, komu vojna prospeje, vedia však, komu ublíži. 

Ako informuje uatoday.tv, video produkovala Otvorená ruská iniciatíva, ktorú založil bývalý magnát a Putinov kritik 51-ročný Michail Chodorkovskij. Strávil viac ako desať rokov vo väzení na základe obvinení z podvodov, ktoré boli politicky motivované.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu