Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Britský minister to Putinovi riadne natrel: Na Ukrajine sa správa ako tyran 20. storočia!

Philip Hammond
Philip Hammond (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Britský minister zahraničných vecí Philip Hammond dnes vyhlásil, že ruský prezident Vladimir Putin sa na Ukrajine správa ako tyran.

V rozhovore pre televíziu Sky Hammond súčasne uviedol, že ukrajinská armáda by na bojisku nebola schopná poraziť ruské ozbrojené sily, a zdôraznil, že krviprelievanie na východe Ukrajine môže ukončiť len politické riešenie. "Ukrajinci nemôžu poraziť ruskú armádu, to sa prakticky nedá. Musí existovať politické riešenie," uviedol Hammond, ktorý ďalej o prezidentovi Putinovi povedal, že "tento muž vyslal vojakov, ktorí prekročili medzinárodnú hranicu, aby okupovali územie cudzieho štátu, a správa sa ako nejaký tyran z 20. storočia."

Západní spojenci a Kyjev Rusko obviňujú, že od začiatku krízy sa snaží ovplyvňovať vývoj na Ukrajine, pričom podporuje separatistov na jej východe dodávkami zbraní, munície i vojakov. Moskva tieto obvinenia odmieta a vinu za vývoj na Ukrajine zvaľuje na Západ, ktorý pred rokom podporil zmenu mocenských pomerov v tejto krajine. Moskva považuje spôsob, akým sa zmenila vláda v Kyjeve, za štátny prevrat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu