Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Separatisti v zime zmenia taktiku boja, Tymčuk prezradil ako

Dmitrij Tymčuk
Dmitrij Tymčuk (Zdroj: Facebook)

KYJEV - Dve obete na životoch a osem ranených si dnes v Donecku vyžiadal zásah mikrobusu delostreleckým granátom. Informovali o tom ukrajinské agentúry Ukrinform a UNIAN a ich správu potvrdilo aj proruské vedenie mesta Doneck.

Pri ostreľovaní tejto časti Donecka dostala zásah aj škola, ako aj súkromné domy a niekoľko obchodov. Väčšina ľudí, ktorí autobusom cestovali, boli zamestnanci nemocnice, informovali miestni blogeri.

Noc nadnes bola v Donecku veľmi nepokojná, terčom ostreľovania bolo viacero štvrtí, pričom došlo k materiálnym škodám na domoch, infraštruktúre a cestách. Situácia bola napätá aj dnes ráno a dopoludnia.

Ukrajinský vojenský analytik Dmytro Tymčuk dnes na svojej facebookovej stránke informoval, že proruskí separatisti presúvajú do oblasti Donecka, Makijevky a Horlivky ďalšiu delostreleckú techniku a vojakov. Podľa agentúry UNIAN do tohto regiónu stiahli 50 kusov ťažkej bojovej techniky. 

Veľmi intenzívne sa podľa Tymčuka bojuje v posledných hodinách aj v oblasti Mariupola, kde obe strany nasadili do bojov ťažké pechotné zbrane - mínomety a guľomety. Oddiely proruských separatistov sa podľa Tymčuka cvičia na novú taktiku vedenia boja kvôli nastupujúcej zime - Tymčuk predpokladá, že budú podnikať útoky v menších úderných skupinách. Pripravujú aj základne a oporné body, pričom údajne veľmi aktívne pomáhajú "ruskí inštruktori".

Rusko dnes avizovalo, že v nedeľu na východnú Ukrajinu dorazí v poradí už ôsmy humanitárny konvoj. Námestník ruského ministra pre mimoriadne situácie Vladimir Stepanov dnes informoval, že v Centrálnom federálnom okruhu sa dnes začala nakládka kamiónov, ktoré by sa mali na rusko-ukrajinskú hranicu dostať v piatok. Ich vykládka v Donecku a Luhansku sa predpokladá v nedeľu. Konvoj pozostáva zo sto kamiónov, ktoré prepravia asi tisíc ton humanitárnej pomoci, vrátane stavebných materiálov, skla, ako aj palív.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu