Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Putin zvolal svoj bezpečnostný tím: Za všetko vraj môže ukrajinská vláda

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: Facebook)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin rokoval dnes s členmi Rady bezpečnosti Ruskej federácie o zhoršovaní situácie na východe Ukrajiny. Podľa názoru Kremľa je za tento vývoj zodpovedná ukrajinská armáda, čo Kyjev rozhodne popiera.

"Účastníci stretnutia hovorili... aj o medzinárodných otázkach, predovšetkým o zhoršovaní situácie s ohľadom na početné porušenia režimu prímeria ukrajinskými vládnymi jednotkami," povedal Putinov hovorca Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra RIA Novosti. Nešpecifikoval však, či na stretnutí padlo nejaké rozhodnutie týkajúce sa Ukrajiny.

Ukrajinská armáda poprela ako ničím nepodložené tvrdenia povstalcov, podľa ktorých dnes fakticky začala novú ofenzívu na východe krajiny. Hovorca ukrajinskej armády zdôraznil, že Kyjev sa "striktne" pridržiava ustanovení platnej dohody o prímerí.

Separatisti v Doneckej a Luhanskej oblasti tvrdia, že ukrajinská armáda v posledných dňoch zvýšila svoju vojenskú aktivitu na línii oddeľujúcej obe znepriatelené strany.

Podľa hovorcu protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajiny dnes naopak povstalecké milície v Doneckej oblasti ostreľovali množstvo pozícií ukrajinskej armády, ktorá na útoky údajne len reagovala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu