Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Donecku sa znova bojuje: Silné výbuchy, streľba a hustý dym!

Výmena zajatcov medzi Kyjevom a proruskými separatistami
Výmena zajatcov medzi Kyjevom a proruskými separatistami (Zdroj: SITA)

DONECK – O prebiehajúcich bojových operáciách v rôznych častiach Donecka informovala dnes tlačová agentúra UNIAN s odvolaním sa na miestnych občanov.

Podľa rovnakého zdroja bola situácia najvážnejšia v Kyjevskom a Kujbyševskom obvode mesta, ktoré ležia neďaleko miestneho letiska. Doneckom otriasajú silné výbuchy, počuť streľbu a na oblohu stúpa z viacerých lokalít hustý dym. Podľa UNIANu došlo v noci nadnes k ostreľovaniu obytných domov, továrne na nábytok a sídla úradu jedného z miestnych obvodov. Aktuálne plamene zachvátili v dôsledku bojov továreň Točmaš.

Ako informovala ruská tlačová agentúra RIA-Novosti a internetové vydanie denníka Ukrajinska pravda, dnes popoludní sa mala uskutočniť ďalšia výmena zajatcov medzi ukrajinskými ozbrojenými silami a proruskými separatistami. Napriek sobotňajšej informácii separatistov o prerušení procesu výmeny zajatcov kvôli výhradám voči postupu Kyjeva o tom dnes informovala šéfka výboru tzv. Doneckej ľudovej republiky (DĽR) pre otázky vojenských zajatcov. Podľa slov D. Morozovovej malo ísť o výmenu 30-členných skupín zajatcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu