Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Ukrajina varuje západných novinárov pred Rusmi: Môžete skončiť vo väzení!

(Zdroj: Facebook)

KYJEV - Ukrajina dnes varovala západných novinárov pôsobiacich v ruskom pohraničí pred nebezpečenstvom, ktoré im údajne hrozí zo strany ruskej polície. Žurnalisti by sa vraj mohli ľahko ocitnúť v cele s obvinením zo špionážnej činnosti, ak budú fotografovať ruskú bojovú techniku ​​a príslušníkov ruských jednotiek.

Hovorca ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany Andrij Lysenko na tlačovej konferencii v Kyjeve ocenil aktivitu západných korešpondentov, ktorým sa podarilo zachytiť pohyb ruskej vojenskej kolóny smerujúcej do ukrajinského vnútrozemia. V noci na piatok konvoj prekročil ukrajinskej hranice, neskôr bola podľa tvrdení Kyjeva jeho časť ukrajinskou raketovou paľbou zničená.

Podľa Lysenka bola vyradená veľká väčšina ruských bojových vozidiel. Podobné presuny ruských posíl cez hranice sú však podľa ukrajinského hovorcu každodennou záležitosťou. Tento raz táto udalosť vyvolala veľké pozdvihnutie zrejme preto, že ju zaznamenali západní novinári.

"Západní korešpondenti sa na vlastné oči mohli presvedčiť o správaní ruských vojakov a začali si klásť otázku, prečo k tomu dochádza," poznamenal hovorca. Ich pátranie ale podľa Lysenka môže byť nebezpečné. "V ruskej pohraničnej Rostovskej oblasti budú všetci ľudia, ktorí fotografujú vojenské objekty, označení za špiónov," varoval Lysenko.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu