Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Slovák začul vulgárne nadávať ruského pilota: Počas letu sa neudržal a vybuchol!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter)

KYJEV - Letíme nad Banderovcami a inou špinou! Toto sú slová ruského pilota, ktoré prehlásil v čase, keď prevážal cestujúcich ponad nepokojné časti Ukrajiny. Započul to aj Slovák, pracovník pri ruskej ambasáde a ihneď to zavesil na Twitter. Jeho vulgárny prejav nezostane nepovšimnutý, už ho rieši zamestnávateľ.

Lietadlo ruskej spoločnosti Aeroflot letelo z Moskvy do Viedne, keď z úst pilota zaznelo: "Práve letíme nad časťami Ukrajiny, kde žijú Banderovci a iná špina." Okrem cestujúcich to počul aj slovenský diplomat Martin Kačo a kapitánov "oznam" zavesil na Twitter.

Slovák začul vulgárne nadávať
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter)

 

Okomentoval to slovami "neuveriteľné". A presne toto isté si myslí aj jeho zamestnávateľ aerolinky Aeroflot. Podľa nich si mal pilot jednoznačne nechať pre seba svoje osobné postoje, píše Moscow Times. Na jeho podnet sa pilot zrejme dočká spravodlivého trestu.

"Pilot nemal žiadne právo vyslovovať osobné názory počas služby. V spoločnosti Aeroflot máme "štandardy ako informovať pasažierov", ktroými sa majú riadiť piloti. V tomto prípade pilot jasne porušil naše vnútorné predpisy. Začali sme vyšetrovanie. Ďakujeme za Vaše informácie," vyhlásila vo svojom stanovisku.

Za Banderovcov označujú nacionalistických Ukrajincov. Pomenovanie nesie po Stepanovi Banderovi, ktorého domáci považujú za hrdinu. Rusi ho však považujú za radikála kolaborujúceho s Nemcami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu