Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zo zničeného utečeneckého konvoja na Ukrajine zatiaľ vytiahli 15 tiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Zo zničeného konvoja s utečencami na východnej Ukrajine sa podarilo dosiaľ vytiahnuť 15 tiel. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na hovorca Rady národnej bezpečnosti a obrany (SNBO) Ukrajiny Andrija Lysenka.

"Do siedmej hodiny večernej sme vytiahli 15 tiel.... hľadanie pokračovalo do noci a dnes pokračuje ďalej," povedal Lysenko.

Hovorca SNBO predtým uviedol, že pri útoku zahynuli desiatky ľudí vrátane žien a detí. Podľa neho sú páchateľmi útoku proruskí separatisti, ktorí ale zodpovednosť odmietajú.

Premiér samozvanej Doneckej ľudovej republiky Alexandr Zacharčenko v pondelok označil obvinenie za "nezmysel". "Žiadny utečenecký konvoj DĽR ani Luhanská ľudová republika neostreľovali," citovala Zacharčenka agentúra ITAR-TASS.

K útoku došlo v pondelok medzi obcami Chriaščuvate a Novosvitlivka. "Z raketového systému Grad a mínometov, ktoré banditom dodala Ruská federácia, militanti vystrelili na konvoj civilistov, ktorí sa pokúšali opustiť vojnovú zónu," citovala Lysenka agentúra Ukrinform.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu