Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Ukrajinci žehlia trapas, diplomacia má po urážke Putina nového šéfa

Pavlo Klimkin
Pavlo Klimkin (Zdroj: YouTube)

KYJEV - Do funkcie ministra zahraničných vecí schválil dnes ukrajinský parlament Pavla Klimkina, nominanta prezidenta Petra Porošenka.

Do funkcie generálneho prokurátora schválil parlament ďalšieho Porošenkovho nominanta a úradujúceho podpredsedu vlády Vitalija Jaremu, informovala agentúra Reuters.

V Moskve vyštudovaný fyzik Klimkin (47) pracuje v diplomacii viac ako 20 rokov a v roku 2012 bol vymenovaný za ukrajinského veľvyslanca v Nemecku. Ako zástanca európskej integrácie zohral Klimkin kľúčovú úlohu v rokovaniach Ukrajiny o asociačnej dohode a zmluve o voľnom obchode s Európskou úniou, ktoré by Ukrajina mala podpísať koncom júna.

Výmena na čele ukrajinskej diplomacie nasleduje po tom, čo Deščycja pritiahol pozornosť médií nielen na Ukrajine vulgárne urážkou ruského prezidenta Putina, ktorú predniesol v sobotu, keď sa pokúšal upokojiť rozvášnené demonštrantmi pred ruským veľvyslanectvo v Kyjeve. Protest nasledoval po zostrelení ukrajinského vojenského lietadla so 49 ľuďmi na palube proruskými separatistami.

Deščycja označil ruského prezidenta výrazom "chujlo", ktorý ruština užíva ako vulgárny termín pre nepríjemného človeka alebo ako označenie nadmerného mužského údu. Podľa ruských novinárov tým boli Deščycjove dni na poste šéfa diplomacie zrátané

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu