Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri pokuse o prekročenie hraníc došlo k zrážke: Zahynulo 15 proruských ozbrojencov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Poradca ukrajinského ministra vnútra oznámil, že pri zrážkach s vládnymi vojakmi na hraničnom priechode s Ruskom zahynulo 15 proruských ozbrojencov.

Anton Heraščenko vo štvrtok v televíznej relácii uviedol, že ukrajinská pohraničná stráž sa skôr počas dňa dostala do konfliktu s ozbrojenými mužmi, ktorí prišli z Ruska na nákladných autách a na obrnenom vozidle a pokúšali sa prekročiť hranicu v dedine Marjnivka na východe Ukrajiny. 

Heraščenko povedal, že útočníkov podporovalo asi sto povstalcov, ktorí prišli z ukrajinskej strany hranice. Podľa jeho slov utrpelo zranenia päť ukrajinských vojakov, zomrelo 15 ozbrojencov. Ukrajinskí vojaci už celé týždne bojujú s proruskými militantmi, ktorí odmietajú uznať vládu v Kyjeve za legitímnu. 

Ukrajinskí predstavitelia tvrdia, že vláda je ochotná rokovať s proruskými separatistami o mieri, nie je však schopná nájsť vhodných partnerov na takéto rokovania. V súčasnosti ukrajinská armáda zintenzívnila vojenskú operáciu na východe krajiny, kde denne prichádza k tvrdým bojom. Momentálne sa bojuje v meste Slovjansk, kde podľa neoverených informácií prišlo v utorok o život až 300 povstalcov. Boje prebiehajú aj pri meste Luhansk.

Ukrajina prerušila pohyb osôb na niekoľkých hraničných priechodoch s Ruskom

Ukrajinská vláda z bezpečnostných dôvodov zatvorila niekoľko hraničných priechodov na hranici s Ruskom - konkrétne v Doneckej a Luhanskej oblasti, informovala dnes agentúra ITAR-TASS.

"Aby sa zabránilo ohrozenia životu a zdravia obyvateľov v dôsledku nebezpečných udalostí v istých oblastiach, kabinet súhlasil s návrhom Štátnej pohraničnej služby zastaviť činnosť hraničných priechodov," uviedla vláda vo štvrtkovom vyhlásení.

V Luhanskej oblasti ide o priechody Dovžanskij, Červonopartizansk, Červona Mogyla, Novoborovci, Krasnodarskij a Severnyj, v Doneckej oblasti o priechod Marynivka.

Ukrajinská vláda nariadila rezortu diplomacie, aby o rozhodnutí informoval ruskú stranu, dodala agentúra ITAR-TASS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu