Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ukrajina podnikla odvetné útoky po streľbe na pohraničníkov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - O pokračujúcich bojoch v okolí ukrajinsko-ruského hraničného priechodu Marinovka v Doneckej oblasti informuje dnes tlačová agentúra UNIAN.

Podľa jej informácií tam ozbrojená skupina teroristov od strany štátnej hranice zaútočila na ukrajinských pohraničníkov, ktorí kládli odpor.

Ukrajinské armádne letectvo reagovalo dvoma odvetnými údermi, pri ktorých utrpeli útočníci straty. Traja ukrajinskí pohraničníci vyviazli so zraneniami.

Z Luhansku vypravili do Odesy špeciálny vlak s viac ako 450 deťmi

Ukrajinským železničiarom sa dnes v spolupráci s ďalšími zložkami podarilo vypraviť z Luhanska smerom do Odesy vlakovú súpravu s viac ako 450 deťmi-sirotami v sprievode ďalších vyše 50 dospelých. Išlo o druhý pokus o ich evakuáciu, prvý prekazili separatisti, píše tlačová agentúra UNIAN.

Na východe Ukrajiny pokračuje tak v Luhanskej, ako aj Doneckej oblasti aktívna fáza protiteroristickej operácie. V súvislosti s rastúcim napätím v meste a prítomnosťou značného množstva ozbrojených osôb opustilo iba Doneck dosiaľ už 15.000 ľudí.

Ukrajinské železnice sa napriek sťaženým podmienkam budú aj naďalej usilovať o posilnenie vlakových súprav, ktoré by občania chceli využiť na presun z oblastí sužovaných bojmi, ako aj zaradenie čo najvyššieho počtu zastávok pre vlaky na inkriminovaných tratiach. Jej možnosti však limitujú aktivity samozvaných orgánov Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky, ktoré už ukrajinská generálna prokuratúra vyhlásila za teroristické organizácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu