Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Separatisti rozzúrili dav v Donecku: Mohli za to neobyčajné sladkosti!

Dav rozzúrili tieto cukrovinky
Dav rozzúrili tieto cukrovinky (Zdroj: washingtonpost.com)

DONECK - Rozdávať sladkosti na politickom zhromaždení sa zdá byť zaručeným spôsobom, ako si nakloniť dav. Avšak na Ukrajine zistili miestni separatisti, že dokonca aj lízanky môžu byť politické. Informoval o tom denník The Washington Post.

Cez víkend sa vo východoukrajinskom meste Doneck konalo ľudové zhromaždenie, na ktoré prišli miestnej rodiny, aby si vypočuli proruskej ozbrojencov, ako broja proti "krvilačnej kyjevskej junte". A nálada bola pozitívna - avšak len do chvíle, než ozbrojenci davu oznámili, že majú špeciálne prekvapenie: veľké krabice čokolád, karameliek a citrónových lízaniek vyrabovaných z miestneho skladu.

Rýchlo ale vyšlo najavo, že sladkosti pochádzajú zo spoločnosti Roshen, ktorú vlastní novozvolený ukrajinský prezident Petro Porošenko. "To je provokácia!" začali kričať ľudia v dave. "Cukríky sú otrávené!" pridali sa ďalší. Prepuklo rozzúrené skandovanie: "Nechceme krvavé cukríky!" a matky začali rozkopávať krabice a rozšlapávat ich obsah.

Ozbrojenci nakoniec museli utiecť v dodávke, za ktorou zhromaždení ľudia hádzali sladkosti. Medzi ľuďmi medzitým vypukli takmer filozofické diskusie, či bolo správne cukríky odmietnuť. "Za druhej svetovej vojny sme fajčili nemecké cigarety. Aký je v tom rozdiel?" pýtal sa bielovlasý muž so zlatými zubami.

"Porošenko nás nemôže zároveň vraždiť a kŕmiť!" odsekla mu žena v blúzke a ďalej rozdupávala krabice, až z nich ostali len malé kúsky kartónu. Dav sa nakoniec upokojil a opustil Leninovo námestie, kde na dlažbe zostala len lepkavá zmes roztečeného karamelu a čokolády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu