Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tuhý odpor domobrany v Donecku: Zlikvidovala amádne obrnené transportéry

Ukrajinské transportéry
Ukrajinské transportéry (Zdroj: SITA)

SLOVJANSK - Donecká domobrana zlikvidovala dnes niekoľko obrnených transportérov ukrajinskej armády. Boje sa odohrávajú pri dedine Semenivka, informoval dočasný minister vnútra Arsen Avakov.

Minister uviedol, že vládne jednotky v okolí Semenivky zničili zátarasy domobrany. "Postupujeme ďalej. Žiadame civilistov v Slovjansku, Kramatorsku a Krasneho Limanu, aby zostali vo svojich domoch, aby nedošlo k ohrozeniu života," varoval Avakov.

Zástupca miestnej domobrany predtým pre agentúru ITAR-TASS uviedol, že nad Slovjanskom prelietavali bojové lietadlá a vládne jednotky obnovili masívne ostreľovanie mesta. Armáda podľa zdroja sústredila paľbu aj na dedinu Semenivka, ktorej obyvatelia nemajú elektrinu, keďže napájací kábel bol v pondelok pretrhnutý.

Ťažké boje sa odohrali cez noc v meste Kramatorsk, vzdialenom desať kilometrov od Slovjanska. Výbuchy a delostreleckú paľbu bolo počuť z miestneho letiska. Podľa najnovších správ traja príslušníci domobrany zahynuli pri dedine Jasnogorsk v kramatorskom okrese. Auto, v ktorom sa viezli, vyhodila do povetria armáda.

Ťažké boje sa odohrali v pondelok aj medzi armádou a domobranou samozvanej Luhanskej ľudovej republiky. Pri nálete na budovu regionálnej administratívy v Luhansku zahynula ministerka zdravotníctva samozvanej republiky Natalia Archipovová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu