Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ukrajinské letectvo podniklo nálety voči povstalcom na doneckom letisku

Situácia na letisku v Donecku Zobraziť galériu (6)
Situácia na letisku v Donecku (Zdroj: SITA)

DONECK - Ukrajinské vojenské lietadlá podnikli dnes nálety voči proruským povstalcom, ktorí obsadili Medzinárodné letisko v Donecku na východe krajiny.

Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na svojich reportérov. Podľa ich informácií sa z jednej časti letiska asi dve hodiny ozývala opakovaná streľba a výbuchy, zatiaľ čo nad areálom prelietavali vojenské lietadlá.
      
Na letisku pristáli aj príslušníci výsadkových oddielov, ktorých pravdepodobne doviezli armádne vrtuľníky. Ich úlohou má byť "vyčistenie" priestoru letiska.
      
Miestne Medzinárodné letisko Sergeja Prokofieva obsadili v noci nadnes ozbrojenci samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR). Z riadiacej veže následne evakuovali dispečerov, čo spôsobilo prerušenie prevádzky letiska. Ukrajinské bezpečnostné sily dali "teroristom" ultimátum, aby do 12.00 SEČ zložili zbrane.
      
Podľa hovorcu ukrajinskej protiteroristickej operácie sa do ostreľovania letiska po vypršaní ultimáta zapojili dva bojové stroje Su-25 a nadzvuková stíhačka MiG-29. Nasadený bol aj bojový vrtuľník, ktorý mal zneškodniť protilietadlovú palebnú batériu vzbúrencov.  
      
Hovorca protiteroristickej operácie poprel tvrdenie separatistov o zostrelení jedného z ukrajinských vrtuľníkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu