Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Kramatorsku separatisti údajne kladú míny do kanalizácie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KYJEV - Škatule so zatiaľ neznámym obsahom umiestnili do kanalizačnej siete vo východoukrajinskom meste Kramatorsk tamojší separatisti. Informovala o tom ukrajinská agentúra UNIAN s odvolaním sa na tlačovú službu rezortu obrany v Kyjeve.

Vzhľadom na fakt, že v okolí Kramatorsku došlo iba v pondelok k odcudzeniu 25 ton trhavín, jestvujú vážne obavy z toho, že miestni povstalci zamínovávajú kanalizačnú sieť v meste.

Po krátkodobom ovládnutí mesta vládnymi jednotkami je Kramatorsk od nedele opäť v rukách separatistov, ktorí obnovili kontrolné stanovištia na prístupových komunikáciách.

Z neďalekého Slovjanska, z ktorého dnes oficiálne zdroje hlásia šesť obetí bojov a ďalších 16 zranených, prišla správa, v zmysle ktorej sa veľká skupina miestnych ozbrojencov pokúsi preraziť cez obkľúčenie vládnymi jednotkami.

Informáciu poskytol s odvolaním sa na operatívne údaje zoskupenia Informačný odpor prostredníctvom jednej zo sociálnych sietí vedúci Centra vojensko-politických štúdií Dmytro Tymčuk.

Bol to práve on, kto v pondelok ostro kritizoval protiteroristickú operáciu na východe Ukrajiny a upozornil, že bezpečnostným zložkám naďalej chýba súčinnosť, že vládne jednotky sa v nedeľu stiahli z Kramatorska, pričom tam svoju misiu nedoviedli do konca.

Upozornil aj na prípad z Kosťantynivky, kde minulý týždeň došlo k útoku separatistov vyzbrojených guľometmi a granátometmi na pozície provládnych vojakov, ktorí čakali na posily tri hodiny. Výsledkom tohto chaosu sú zranení ukrajinskí vojaci, čomu sa podľa Tymčuka dalo predísť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu