Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kňažko pravicu trieštiť nechcel: Veď ani nebolo čo!

Milan Kňažko po príchode do svojej volebnej centrály
Milan Kňažko po príchode do svojej volebnej centrály (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Neúspešný prezidentský kandidát Milan Kňažko sa poďakoval za podporu všetkým voličom, ktorí mu dali hlas vo voľbách.

„Teraz je podstatné, aby v tom druhom kole ten, kto postúpi, naplnil svoje sľuby. Ani nie tak kvôli nemu, ako pre tých ľudí. A nielen tým ľuďom, ktorí ho volili, ale aj tým, ktorí ste volili mňa, a volili všetkých ostatných demokratických kandidátov,“ povedal na tlačovej besede Kňažko.

Niekdajší tribún a minister považuje za dôležité, aby sa vrátila dôvera do prezidentského úradu, ale aj medzi ľudí. „Aby sme si znovu začali hovoriť pravdu, aby sme vzbudili nádej a dôveru tých, ktorí ju už takmer stratili. To je podstatné,“ podotkol Kňažko.

Prezidentský kandidát nevylúčil ďalšie politické ambície. „Zakladať ďalšiu stranu s najväčšou pravdepodobnosťou nebudem. Ale budem ešte uvažovať, akým spôsobom nesklamať dôveru tých vyše 200 tisíc ľudí, to je veľký záväzok. Rád by som im nejakým spôsobom túto dôveru splatil. Neviem ako, ale budem nad tým uvažovať,“ konštatoval. 

Kňažko zároveň vylúčil, že by kandidoval s cieľom trieštiť pravicu. „Nebol som kandidátom nikoho, žiadnych oligarchov. Nechcel som trieštiť pravicu, pravica sa zjednotila na svojom kandidátovi a vidíte, ako to dopadlo. Nebolo treba trieštiť. Myslím si, že na trieštenie je tam toho už málo,“ povedal Kňažko na adresu pravice. 

Rovnako Kňažko zopakoval, že platí jeho slovo a svoje bilbordy poskytne tomu kandidátovi, ktorý postúpi do druhého kola s Robertom Ficom. „Všetkých sedem,“ spresnil. V nedeľu bude Kňažko strihať ruže. Podporovatelia Kňažkov výsledok ocenili spontánnym dlhotrvajúcim standing ovation.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu