Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Podľa voličov pri rozhodovaní zaváži aj pohľad kandidáta z bilbordu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Pocity a inštinkt, minulosť kandidáta, jeho schopnosti, ale aj to, ako sa pozerá z bilbordov – aj to sú kritériá, na základe ktorých si dnes voliči v bratislavskej Petržalke vyberajú svojho budúceho prezidenta. V Základnej škole na Nobelovom námestí viacerí potvrdili, že svoje voličské právo nechcú len tak zahodiť.

"Chcem, aby bol zvolený taký prezident, akého chcem ja. Takto to môžem ovplyvniť," povedal 39-ročný Rastislav. Vraví, že skôr sa rozhodoval pre človeka, ktorý nie je spätý s politikou. "Našich politikov na Slovensku by som asi hádzal do jedného vreca, už by som uvítal novú krv," podotkol. Nový prezident by mal byť podľa neho úprimný, čestný a férový voči ľuďom. "Mali by v ňom ľudia vidieť transparentného človeka," dodal.

Mamička Soňa prišla odovzdať svoj hlas spolu s manželom a malým dieťaťom. Hovorí, že u nej rozhodovali najmä sympatie a skutky, ktoré kandidát urobil v minulosti. "Ale aj to, ako sa pozerá z bilbordov," dodala s úsmevom. Pre 29-ročnú Soňu je prezident osoba, ktorá by mala vyžarovať najmä pokoj a rozvážnosť a ktorej nesmie chýbať inteligencia a rozhľadenosť. "Musí tiež vedieť reprezentovať Slovensko na určitej úrovni," podotkla.

Do školy na Nobelovom námestí dnes chodili odovzdávať svoj hlas najmä celé rodiny. Aj 52-ročná Táňa prišla s manželom a synom. "Chodíme voliť zakaždým a chceli sme znova prispieť svojím hlasom," povedala. Jej syn Ivan vysvetlil, že praktickosť na jednej strane a sympatie na druhej boli kritériá, na základe ktorých sa rozhodoval, ktorému kandidátovi dá svoj hlas. "Teda schopnosti kandidáta a zároveň to, čo je mne blízke v niektorých jeho hodnotách. Nový prezident by mal byť schopný a mal by mať poriadny prehľad v tom, čo ide robiť," myslí si. Budúci prvý muž Slovenskej republiky by mal podľa 25-ročného Bratislavčana vedieť tiež presadiť záujmy Slovenska v Európskej únii.

Voľby v škole na Nobelovom námestí dnes podľa viacerých predsedov volebných komisií prebiehali pokojne a komisie zatiaľ nezaznamenali žiadne problémy. Voličov sa snažia najmä usmerňovať, aby správne vypĺňali hlasovací lístok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu