Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bugár o premárnených príležitostiach vlády: Zlé hospodárenie, veľká nezamestnanosť

Robert Fico a Béla Bugár
Robert Fico a Béla Bugár (Zdroj: SITA,)

BRATISLAVA - Slovensko ako ostrov stability, rešpektovaný hráč a demokratická krajina s vidinou najvyššieho hospodárskeho rastu. Takto opísal na prelome rokov situáciu Slovenska predseda vlády Slovenskej republiky Robert Fico v dnešnej relácii RTVS O 5 minút 12. Na druhej strane líder Mostu-Híd Béla Bugár vidí rok premárnených príležitostí - lepšie hospodáriť, neschopnosť vlády konsolidovať a znižovať nezamestnanosť.

"Máme jeden z najnižších dlhov, budú rásť reálne mzdy, zvýšili sme minimálnu mzdu, budeme riešiť aj zdravotné sestry. Výhodou je, že sa nám podarilo vyberať dane," argumentoval Fico s tým, že netreba slovenskú verejnosť strašiť.

Bugár strašenie odmieta. "Keď sme hovorili o nepružnom Zákonníku práce, stalo sa. Ústredie práce informovalo v októbri o nezamestnanosti na úrovni 13,66 percenta. Nedarí sa vám znižovať nezamestnanosť. Ak by to skutočne bolo tak, že bude len dobre, ako je možné, že do štátneho rozpočtu ste naplánovali vyššiu nezamestnanosť, ako máme tento rok?" pýtal sa.

Fico zároveň deklaroval, že vláda sa myšlienky jednej zdravotnej poisťovne nevzdáva. "Plán platí, pracuje sa na ňom. Sú veci, ktoré idú pomalšie, iné idú rýchlejšie. Nepovažujeme za správne, ak ľudia musia zo zákona posielať peniaze do zdravotných poisťovní a tie si z nich berú zisk," zopakoval hlavný argument. Dôvod zdržania vidí v prípade legislatívy a otázky jej ústavnosti.

Bugár neverí, že sa v tejto veci niečo do prezidentských volieb udeje. "Mohlo by to znížiť šance na Ficove víťazstvo," myslí si.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu